Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Päivityksiä ja uutisia 2012

 

21.12.2011

Viime päivityksestä on vierähtänyt näemmä kivasti aikaa. Mutta eipä ole ollut raportoitavaakaan, kiharoiden kanssa on lähinnä lenkkeilty vesisateessa ja pimeässä. Jippii... Messarissa kävin ihailemassa kiharoita & afgaaneja ja viime viikonloppu vierähti ulkomuototuomareiden tapaamisessa. Mukavaa ja mielenkiintoista koiramaista ohjelmaa ilman omia koiria!:)

Huomenna on sitten vuoden pimein päivä ja taas lähdetään rytkyttelemään kohti valoisampia aikoja.

Haluan Göstan ja Olgan kanssa toivottaa kaikille ystäville ja tutuille ihanaa Joulunaikaa ja hyvää tulevaa vuotta 2012!!:)

27.11.2011

Eilen tapaismme  kiharaporukalla BH-aiheen merkeissä Riihimäellä. Åsan johdolla tutustuimme BH-kokeen eri osa-alueisiin ja teimme ulkona käytännönharjoituksia. Omista koiristani Olga toimi mukavasti siihen nähden, että tottelevaisuuden treenauksessa on ollut taukoa. Tosin palkaamista saan vielä miettiä, ts. opettaa Olgalle sitkeyttä toimia myös silloin, kun palkka ei ole taskussa odottamassa. Gösta sen sijaan tarvitsee nyt tottiskuurin! Se on selvästi viettänyt liian leppoisaa aikamiespoikaelämää sohvalla ja kuvittelee, että voi itse päättää huvittaako olla kiinnostunut emännästä vai ei!:) No otimme opiksi ja tänä aamuna pidin jo ekan koulutussession sen kanssa aamulenkillä.

Kaunis kiitos Åsalle kaikista vinkeistä ja palautteesta. Kiitos myös Demille, joka toimi mallikoirana! Päivä oli erittäin hyödyllinen - miten sitä sokeutuukin omaan tekemiseen ja omaan koiraansa. Ryhtiliike oli ainakin minulle erittäin paikallaan! Taas on uutta intoa treenailla kohti kevättä. Eiköhän se BH-koe silloin suoriteta kummankin koiran kanssa!

tiinaja_otzo_26.11.20112.jpg

Tiina ja Otzo koulupenkillä!

13.11.2011

Tänään käytiin pitkästä aikaa pikkuisen treenailemassa koiria. Ekaa kertaa harkoissa oli mukana myös Eevan ja Jussin uusi

tolleripentu. Mikä ihana, reipas punaturkkinen tyttö!! Tervetuloa remmiin Twiggis!!:)

twiggis2_13.11.2011.jpg

Meidän uusi treenikaveri, Twiggis!!:-)

30.10.2011

Lokakuiseen koiraharrastukseen on kuulunut omalta osaltani yksi WT-startti Olgan kanssa ja myös kasvatustyö on ainakin tältä erin "pulkassa". Olga steriloitiin perjantaina pitkällisen mietinnän jälkeen. Eikä kaduta, jos toipuminen sujuu näin hyvin kun tähänkin saakka! Nyt ei ole pelkoa kohtutulehduksista ja Olgan turhan tiheään käytössä olleet mummojuoksualkkarit voi heittää roskiin!:)

WT-startista ei ole paljoa jälkipolville kertomista, mutta kivaa oli. Tuossa kokeessa AVO/VOI-luokan suoritus loppui heti, kun rastilta saatiin nolla, ja meillä se tarkoitti kotiinlähtöä toisen rastin jälkeen.

Olgan lapsosista Kaarna (Vesipisara) osallistui Riihimäellä pidettävään MH-kuvaukseen. Omistajansa Anun mukaan Kaarnan käytös oli varsin tuttua, ainoastaan aaveiden kanssa sen käytös oli yllättävän uhmakasta. Alla kuva Kaarnasta ja kummituksista.

kaarna_mh12.jpg

Kukkasen Vesipisara MH-kuvauksessa. Kuva: Anu Laitinen

03.10.2011

Vielä kuvakin tuoreesta BH-koirasta! Onnea vielä kerran Minna ja Onni!!

bh_onni.jpg

BH Kukkasen Vesisota Kuva: Minna Halonen

02.10.2011

Jos eilinen viesti Demin valioitumisesta tuntui hyvältä, niin tänään sain toisen hienon uutisen puhelimessa. Kukkasen Vesisota eli Onni on suorittanut Lappeenrannassa palveluskoirien käyttäytymiskokeen hyväksytysti! Uutinen tuli kyllä täysin puun takaa - kiitos vain Minna, pääsit yllättämään!!:-) Paljon onnea BH Kukkasen Vesisota ja emäntänsä! Ja ei kun kohti PK-kokeita!!

01.10.2011

Tänään ollessani treenaamassa Eevan ja Jussin kanssa sain ihanan viestin kännykkään. Demistä on tullut tottelevaisuusvalio!!!:-) Koepaikkana Inkoo, tuomari Harri Laisi ja pisteitä 276. Paljon, paljon onnea FI TVA BH Kukkasen Vallisneria ja omistajansa Åsa!! Tällaisten hetkien takia on kannattanut kasvattaa edes tämä yksi kiharapentue!!:-)

Viime viikonloppuna taas sitten tuli järjestettyä sellaiset taipparit, että toipumiseen meni jokunen päivä!:-) Kun aina ennen Hattulassa koe on järjestetty kauniissa säässä, tyynellä järvellä, niin nyt sitten mentiin myrskyisissä tunnelmissa, vaikka säätiedotus lupaili ihan muuta. Päivän saldona mm. yksi hajotettu vene, uivia ihmisiä, uivia variksia ja eväitä, kahteen otteeseen keskeytetty koe ja lopulta vielä koepaikan vaihto. Mutta sitkeydellä vedettiin koe kunnialla läpi. Tuomari, talkoolaiset ja starttaajat osoittivat melkoista talvisodan henkeä päivän kuluessa. Periksi ei annettu ja kaveria ei jätetty!:-)

Oman päiväni "kruunasi" Göstan suoritus alokasluokassa. Kiharaherra ei uskaltautunut hakemaan pitkää ykkösmarkkeerausta aaltojen keskeltä vaan tyytyi latkimaan hieman vettä. Ei kun tuomarien kättely ja paluu taipparipaikalle kriisitilanteita ratkomaan...:-) Gösta-rukka ei ole ikinä moisessa aallokossa käynyt ja minun olisi tietenkin pitänyt uittaa se ennen koetta, mutta enpä tuossa tilanteessa oikein ehtinyt. Olenpa viisaampi ensi kerralla.

Tämän kauden nome-startit ovat sitten tässä, mutta Olgan ilmoitin WT-kokeeseen. Ajattelin, että jätän Göstan (joka ei kuitenkaan pysyisi paikallaan mahdollisessa walk-upissa...) kotiin ja lähden nauttimaan kokeesta yhden koiran kanssa. Kierrellään muorin kanssa rastit ilman sen kummempia tulospaineita.

p8311333.jpgOlga syyskuussa 2011

17.09.2011

Ollen hieno "putki" koerintamalla jatkuu! Tänään vaihtuivat riistat tottelevaisuusliikkeisiin, mutta se ei menoa haitannut. Hausjärvellä Packalenin tuomaroimassa kokeessa Olle sai tulokseksi VOI1, 269p!!:-) Hyppynouto meni nollille, mutta muista liikkeistä tuli pisteitä. Paljon, paljon onnea!! Monipuolinen kihara ja etevä emäntä!!:-)

 

p9051771.jpg

 Gösta ja Olga syyskuussa 2011

 

10.09.2011

Näyttää siltä, että koekauden kääntyessä loppupuolelle kiharat alkavat löytää parhaan koevireen. TK1 Kukkasen Vesikiitäjä kirkasti tänään Risto Heikkosen tuomaroimassa Salon kokeessa viime starttinsa niukan kakkosen ykköseksi! Hirmuisesti onnea Erja ja Olle AVO1-tuloksesta!!:-):-) Ylpeä kasvattaja suuntaa nyt Stadikalle kannustamaan Suomen maaotteluvoittoon.

 

04.09.2011

Mukavia NOME-B-uutisia! Kukkasen Vettenvaltias ja emäntänsä Sari saivat tänään Ossi Kähärän tuomaroimasta kokeesta AVO2 tuloksen. Lämpimät onnittelut!!:-)

27.08.2011

BH Kukkasen Vallisneria ja emäntänsä Åsa starttasivat pitkästä aikaa TOKO-kokeessa. Tuloksena EVL2, 234,5 pistettä. Ykkönen valui käsistä hyppysuorituksessa, jossa Demi kiersi esteen takaisin tullessa. Onnittelut silti! Hieno tulos se on kakkonenkin. Tosin kun ykkönen olisi tehnyt Demistä tottelevaisuusvalion on helppo ymmärtää emännän pieni harmistus!:)

 

26.08.2011

Tänään tempaisimme pitkästä aikaa Eevan kanssa treenit uomalla ja ihan riistan kanssa. Mukana minun kiharat ja tietenkin punaturkki Löwe. Laitoimme hakuun ihan Göstan kiusaksi ihanien lokkien ja sorsan lisäksi pari varista. Hyvin kiharaherra onnistui löytämään ruudusta mukavia lintuja, mutta kun ne kävivät vähiin, niin löytyihän sieltä variksiakin!:) Treenien lopuksi joimme Eevan tuomat pullakahveet ja katselimme kun maajussi pui viereistä peltoa. Mukavat harkat, niin koirille kun ohjaajillekin!

 

110814_048_evo_kiharamestaruus_kukkasenvedenharmaa.jpg

Gösta Kiharamestaruudessa. Kuva: Sanna Sierilä

 

16.08.2011

Viimeiset viikonloput ovat olleet mukavia, joskin aika kiireisiä. Ohjelmassa sekä Kalevan kisat Turussa että Lappeenrannan eliittikisat. Oli mielenkiintoista seurata miesten ratkaisevaa keihäskisaa ihan aitiopaikalta!:) Mutta onhan tähän mahtunut sentään yksi koiratapahtumakin, eli tietenkin Kiharamestaruus. Lauantaina avoimessa luokassa starttasi Kukkasen Vettenvaltias, joka teki hienoa työtä ja palkittiin AVO2-tuloksella luokan parhaana kiharana. Onnea Sari ja Voitto!! Kyllä ne ykköset sieltä vielä tulevat!!:)

Sunnuntaina suuntasimme Göstan kanssa kokeilemaan, miten sujuvat alokasluokan tehtävät vuoden tauon jälkeen. Alun kakkosmarkkeerauksessa Göstalla oli vaikeuksia muistaa toista heittoa ja riistan kanssa oli epävarmuutta, mutta ohjaus ja haku menivät hienosti. Göstaa on tosi kiva ohjata kokeessa, kun se on niin rauhallinen ja kuuliainen. Tuloksena ALO3, Kunnes-cup ja minulle parhaan aloluokan ohjaajan palkinto, mikä kyllä lämmittää tosissaan mieltä. On kiva huomata, että tällainen tunarikin voi kehittyä ohjaajana! Koska koe sujui näinkin kivasti, niin eiköhän me poikkeuksellisesti oteta Göstan kanssa tälle vuodelle ohjelmaan toinenkin nome-startti!

Kasvateistani myös Kukkasen Vallisneria starttasi ensimmäisessä nome-kokeessaan. Tulosta ei vielä tullut, mutta toivottavasti tästä jäi sen verran "hampaankoloon" että uusi yritys tehdään mahdollisimman pian!

03.08.2011

Kukkasen Vesikiitäjä starttasi tänään toisessa avoimen luokan NOME-B-kokeessa. Tuloksena hienosti AVO2!! Lämpimät onnittelut Olle ja Erja!:-)

25.07.2011

Kesälomailu on jatkunut hienojen kelien vallitessa. Koirien kannalta tosin on ollut oikeastaan liiankin kuumaa. Olemme silti muutamana aamuna kiharoiden kanssa tehneet lenkillä tokotreenejä koulun futiskentällä. Göstakin alkaa hiljalleen päästä jyvälle alo-luokan liikkeistä. Hyppy vain pitäisi päästä kokeilemaan oikeallakin esteellä -Siiriltä lainattu kumolleen kaadettu aitajuoksuaita kun ei ihan vastaa virallista toko-estettä..:-)

Viime viikonloppu vietettiin sitten kiharaleirillä, jälleen ilman yhtään omaa koiraa erilaisissa järjestelyhommissa. Samuli sen sijaan oli mukana ja viihtyikin leirillä mainiosti muun poikajoukon mukana. Kiitokset Talolan ja Ojasen perheille ja terkut mukaville pojille!!:) Mustiala oli leiripaikkana oikein hyvä, varsinkin erilaisiin koulutuksiin oli tilaa ruhtinaallisesti. Nyt kun paikat ovat tulleet tutuksi on ensi vuoden leiri vielä helpompi suunnitella samaan paikkaan.

Lopuksi vielä tätäkin kautta onnittelut Eevalle, Jussille ja tietenkin Löwelle Nome-B ALO1-tuloksesta!!

gosta_simossa_7.7.2011.jpg

Gösta Simossa heinäkuussa 2011


 

15.07.2011

Kävimme viettämässä mainion kesäloman aloituksen pohjoisessa, Simossa ja Torniossa. Kerrankin ilmat suosivat lomailua ihan kympin arvoisesti!! Koirilla oli ohjelmassa kunnon mökkeilyä, vapaana kirmaamista, uimista ja vähän vesinoutotreenejäkin. Alla kuva kaksikosta Simojen törmällä kauniina hellepäivänä.

Sari ja Voitto ovat meidän lomaillessa käyneet kahdessa kokeessa (WT ja nome-b), joista molemmista tuloksena oli AVO3. Grattis!!:)

koirat_jokitormalla_1_7.7.2011.jpg


02.07.2011

Todella helteinen kesäaamu alkoi mukavilla uutisilla. Kukkasen Vesikiitäjä "Olle" sai Tuusulan näyttelystä kolmannen sertinsä ja on nyt FI MVA!!:-) Paljon onnea Erjalle! Mikäs siinä nyt on kävellessä "kylillä" kolmen valiokiharan kanssa!:)

01.07.2011

Minulla on uudet kotisivut ja nyt sitten opetellaan näitä päivitysjuttuja. Kaunis kiitos Åsalle sivujen tekemisestä!!!

samuli_ja_koirat_1.7.2011.jpg
Samuli ja kiharat Jämsänkoskella 1.7.2011

 


 

29.05.2011

Åsan ja Demin toinen EVL-startti sujui vielä paremmin kuin ensimmäinen. Tuloksena 312,5p ja EVL1, kp ja luokkavoitto!! Lämpimät onnittelut!:-)


21.05.2011

BH Kukkasen Vallisneria ja Åsa starttasivat tänään ensimmäistä kertaa tottelevaisuuskokeen erikoisvoittajaluokassa. Ja hienosti meni - parivaljakko sai Harri Laisin tuomaroimasta kokeesta 258 pistettä ja EVL1-tuloksen!!:-) Lämpimät onnittelut!! Kun itse tahkoan satunnaisesti takapihalla alo- ja avo-luokan tokoliikkeitä, niin en voi kun hattua nostaa moiselle osaamiselle....!:-)

Närpiön nome-kokeesta kuului myös hienoja kiharauutisia. Lammin "Rölli", eli Caballus Ukko-Noah saavutti VOI2-tuloksen. Onnea Sari! Ykkönen on vain ajan kysymys...:-)

BH Kukkasen Vallisneria ja EVL1-pokaali! Kuva: Åsa Granström


20.05.2011

Tänään Gösta pääsi ensimmäistä kertaa tälle vuodelle kokeilemaan riistan noutamista, kun teimme koirille kokeenomaisen nome-harkan kotiuomalla. Kyllähän muu riista tuli talteen mukavasti, mutta variksen tuominen oli nihkeätä. Pienen painostuksen jälkeen vaakku-vainaakin saatiin lopulta talteen hakuruudusta ja markkeerauksesta.

Mukavan treenin lopuksi joimme uoman rannalla Löwen JVA-kahvit!! On se vain etevä tolleripoika!! Oli myös ihanaa nähdä paitsi tietenkin Olle-poikaa ja Santtua, myös Olgan äitiä Ronjaa, joka on 10-vuotiaana niin kaunis ja täynnä mummoenergiaa, että alta pois!!:-)


15.05.2011

Eilen kaksi Kukkaspentua kävi kumpikin tahoillaan kokeissa ja tulostakin tuli. Kukkasen Vesikiitäjän kotiin tuomisina toko-kokeesta oli VOI2 ja Kukkasen Vettenvaltias sai kauden ensimmäisestä WT- kokeestaan AVO2-tuloksen!! Rastipisteet olivat 17+8+10+14. Onnea Erja ja Sari!

Minä kävin eilen aamulla Riihimäellä Kiharatreffeillä tutustuttamassa kiharoita riistaan ja illalla innostuin tokoilemaan koirien kanssa takapihalla. Olga oli niin innoissaan tokotuokioista, että kai se on vietävä tänä kesänä kokeisiinkin!:-) Ja Göstan voisi hioa ainakin omaan tokomestaruuteen mennessä alokuntoon

TK1 Kukkasen Vesikiitäjä Kuva: Maarit Nikkanen

Voitto ja Sari kesällä 2010 Kuva: Maarit Nikkanen


25.04.2011

Tänään sitten korkattiin koekausi mallia 2011  Kiharakerhon WT-kokeessa. Vastaava koetoimitsija Juhani tiimeineen oli laatinut mainion kokeen ja kun vielä sää suosi ihan viimeisen päälle, niin mikäs siinä oli Göstan kanssa rasteja kierrellessä hyvässä seurassa!

Gösta teki rasteilla tasaisen varmaa työtä eli oikeastaan sen mitä osaa. Pisteitä tuli mukavasti ja vaikka viimeisellä rastilla herra G oli selvästi väsynyt, niin pisteet (61) veivät meidän ensimmäistä kertaa uralla finaaleihin saakka. Siellä sitten pitkä päivä kostautui ja Göstalla ei pinna kestänyt ihan loppuun saakka. Finaaliparin melko pitkään kestänyt markkeerauksen etsintä kuumensi Göstaa sen verran, että se ei pysynyt hiljaisena. Onneksi oma markkeeraus tuli nopeasti talteen ja saimme finaalista sentään 10 pistettä ja komean kakkostuloksen (71p). Ja mikä tärkeintä, nyt tiedän, että Gösta näemmä osaa vonkua rivistössä! Eli lisää harjoittelua tuolle osa-alueelle!

Kukkasen Vesililja oli myös mukana kokeessa. Vauhdikas Selja löysi kyllä kaikki damit, mutta luovutukset ja ohjattavuus vaativat vielä hiomista, jotta tulostakin tulisi. Voittajaluokassakin kiharat olivat hyvin esillä aamupäivän. "Rölli-Lammi" oli kokeen kärkinimiä 32 pisteellä kahden rastin jälkeen kunnes....;-O)

Tämä koiramainen viikko sisälsi myös toisen mukavan tapahtuman wt-kokeen lisäksi. Keskiviikkona minusta tuli kultsutuomari kun läpäisin arvostelukokeen! Ihana rotu, jonka arvosteluoikeudet oli kunnia saada!:)


  18.04.2011

Olle eli TK1 Kukkasen Vesikiitäjä on käynyt huhtikuun aikana kahdessa näyttelyssä mukavin tuloksin. Lohjalla Olle oli PU2 ja Sipoosta kotiin tuomisena oli ROP ja uran toinen sertti. Onnea Olle ja Erja!:-)

Lumi on nyt sulanut ja kiharat ovat päässeet muistelemaan miten dameja noudetaan. Viikonloppuna pidimme Eevan kanssa ensimmäiset yhteistreenit sitten syksyn ja kylläpä oli pitkästä aikaa mukavaa puuhailla koirien kanssa pellolla uskomattoman lämpimässä kevätsäässä!:) Toivottavasti kelit pysyvät yhtä mahtavina yli viikonlopun ja saamme kiharaWT:ssä kiertää rastit kevätauringosta nauttien. 


 03.04.2011

Vettä sataa ja hyvä niin. Josko tämä talven selkä tästä vihdoin taittuisi! Ainakin hiihdot on tältä kaudelta hiihdelty, sen verran vetinen ja roskainen oli latuverkosto eilen.

Valitettavasti lunta on vieläkin lähipelloilla niin paljon, että treenaamisen aloittaminen on vain siirtynyt ja siirtynyt vaikka kerhon omat wt-kokeet häämöttävät vain muutaman viikon päässä. Kai se silti täytyy laittaa ilmoittautuminen vetämään ja lähteä kiertämään rastit ainakin Göstan kanssa, jos nietoksen sulavat ajoissa ja koe saadaan järjestettyä. Olgaa en millään ehdi saada koekuntoon näin lyhyessä ajassa, jos avoin-luokka on vähääkään yhtä vaativa kun syksyllä Hauholla. Siellä oltiin parissa tehtävässä kivasti pihalla, sekä koira että emäntä!:-) 


07.03.2011

Lauantai oli minulle kasvattajana hieno päivä. Selja sai Kouvolan näyttelystä viimeisen sertinsä ja on nyt FI MVA Kukkasen Vesililja! Onnittelut Leenalle ja kaunis kiitos Seljan kanssa touhuamisesta niin näyttely- kun koepuolellakin!:-)

Omien koirien kanssa olimme lauantaina emännöimässä Kiharakerhon taippari- ja riistapäivää Riihimäellä. Tiina Mursulan johdolla saimme tietoa noutajan treenaamisesta ja uusia ideoitakin sieltä tarttui puseroon. Kerrassaan mukava tapahtuma. Olgan ei riistaan tarvinnut tutustua, mutta Göstalle vein yhden kerran variksen pöpelikköön noudettavaksi ihan vain, että näen mitä se tuumaa linnuista 6kk tauon jälkeen. No problems. 

FI MVA Kukkasen Vesililja. Kuva: Pauliina Purtilo


08.02.2011

Talvi kiristää otettaan ja  koiraharrastusten suhteen se pitää viisarin tiiviisti miinuksen puolella. Kiharat kyllä mielellään esim. tokoilisivat sisätiloissa, mutta emäntä ei vain jaksa innostua. Joku talvihorros varmaan päällä!:) Kukan selkävaivat onneksi väistyivät fysioterapian avulla. Nyt muori lenkkeilee entiseen tyyliin, mutta takki päällä.

Vapaa-aika on koirien treenaamisen  sijaan mennyt niiden kanssa lenkkeillen, hiihtoladulla, Siirin treeneissä tai kisoissa ja jokunen Santerin salibandypelikin on tullut katseltua. Vaihtelu virkistää! Ja lisää vaihtelua on luvassa perjantaista lähtien, kun meille muuttaa muutamaksi kuukaudeksi vaihto-oppilas. Jännä nähdä, miten nuori neiti kaukaa sambamaasta sopeutuu koiraperheen arkeen!:) Onneksi Suomen oloihin hän on jo ehtinyt totutella puolen vuoden ajan. 

Olgan Hilla-sisko ja Torsti vuonna 2005. Kuva: Maija Päivärinta


16.01.2011

Tammikuu on alkanut talvissa merkeissä. Loppiaisen suojasää onneksi pudotti lumet talon katolta ja nyt uskaltaa taas päästää koirat takapihalle silloinkin, kun sää lauhtuu seuraavan kerran. Terassia koristaa nyt hieno lumikinos.

Koirarintamalla ainoa toiminta on ollut osallistuminen muutaman vesikoirarodun erikoiskoulutukseen ja kiharahallituksen kokous. Ensi kesän mestaruus pidetään yhdessä chessien kanssa! Olisi kyllä aika hienoa saada koe täyteen kiharoista ja chesseistä!:)

Omat koirat ovat harrastaneet vain lemmikkinä oloa. Kukka on kipeyttänyt selkänsä ja valitettavasti nämä kylmät kelit eivät ollenkaan ole edesauttaneet asiaa. Kukkis saikin eilen hienon uuden talvitakin. On muuten ensimmäinen takki, minkä koirilleni olen ikinä ostanut, jos ei Kukan sadevaatteita oteta lukuun.

Nurmijärvi joulukuu alussa, kun lunta oli vielä vähän.

Meidän uusi treenikaveri, Twiggis!!:-)