Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Päivitykset 2010


30.12.2010

Kylläpä aika rientää: Vesipentue täyttää tänään jo 3-vuotta!! Onnea kaikille!:) Gösta sai synttärilahjaksi vain puruluun ja rapsutteluja, mutta ei vaikuttanut mitenkään pettyneeltä. Kovasti olen odotellut sen ns. "järkiintymistä", mutta herra G on kyllä lapsellisin ja touhukkain noutaja, joka minulla on ollut. Ja kiltein! Jos se tulee isäänsä, niin tuollaisena se taitaa pysyäkin ihan vaariksi asti. Hupaisaa, miten saman rodun edustajat voivat olla niin erilaisia luonteeltaan. Mutta toisaalta se on juuri se ihanuus näissä koirissa - kaikki omia persoonallisuuksiaan!:)

Treenirintamalla on edelleen hiljaista. Pari kertaa olen innostunut tekemään kiharoille linjoja pellolla. Koirat siitä kyllä tykkäävät ja väsyvätkin kivasti lumessa juoksemisesta, mutta minulla jäätyvät näpit. Odottelen siis ilmojen lämpenemistä ennen seuraavaa yritystä.

Ja lopuksi toivotan Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2011 kaikille kiharaharrastajille!! Tulevana vuosi on Kiharakerhon juhlavuosi (30 år!) ja se on taas tapahtumia täynnä. Kippis! 

Kukkasen Vesiputous Kuva: Milla Enberg


 19.12.2010

Joulu lähestyy ja puitteet ovat kunnossa! Tänään olen tehnyt lumityöt kolmeen otteeseen. Tänä vuonna emme lähde perinteiselle pohjoisenreissulle vaan vietämme joulua ihan kotona. Perinteistä naapureita viihdyttävää Volvoon tunkeutumista ei siis nyt nähdä. Eivätkä taukopaikkojen ihmiset pääse myöskään ällistelemään sitä, kuinka monta koiraa ja ihmistä yksi auto vetääkään sisäänsä...;)

Koirien  elämä on soljunut lenkkeillen ja pihalla riehuen. Kukka tosin tuntuu olevan sitä mieltä, että sohvalla pötköttely on näillä pakkasilla paljon mukavampaa kun pihalla värjöttely. Lenkille se kyllä lähtee mielellään kunhan en laita juoksukamoja päälle. Silloin se ei sohvalta liikahda!:)

Virtakinnas Gösta on joutunut/päässyt pariin otteeseen vetokoiran virkaan. Pikkumies Samuli on näin saanut talven parhaat rekikyydit. Kun Gösta huomaa, että lähdetään koirapuistoa kohden se ei edes huomaa vetävänsä perässä Lauri-kilpa-autopulkkaa ja eskarilaista. Husky-valjaat tiukalla kihara vain pinkoo menemään niin että lumi pöllyää! Mukava välissä vähän hyödyntää noita sen loppumattomia menohaluja! 

Lumisodan jälkeen! Koirat kuivaamassa pesuhuoneessa!:)


 08.12.2010

Joulukuu ja ensi viikonloppuna edes jotakin koiramaista toimintaa tiedossa. Ainakin sunnuntaina käy matka Messariin, lauantaina yritän malttaa pysyä poissa...;) Saapa nähdä kuinka aikaisin sinne täytyy tänä vuonna lähteä parkkipaikkaa jonottamaan. Mutta mentävä on! Ohjelmassa on flattien harjoittelua ja yleistä turismointia - omia rekkuja ei lähde matkaan. Hyvä puoli tässä on tietenkin se, että shoppailu on paljon helpompaa!

Kiharoiden kanssa olen nyt korvannut treenit juoksulenkeillä. Kiharat ovat ihan innoissaan lumisista teistä, jopa Olga, joka ei tykkää normaalisti oikein juosta pyöräteillä.

Eilen taas kerran ihmettelin tuon Göstan aivoituksia. Miten on mahdollista, että minulla on noutaja, joka ei raaski syödä kokonaista nakkia, vaan kantaa sitä suussaan häntä pyörien!!?? Välillä se imaisee nakin kokonaan suuhunsa ja vain ääliömäinen ilme ja pulleat posket paljastavat, että herkku on hyvässä tallessa, vahingoittumattomana!!:) Olgaa kismittää ihan älyttömästi tuollainen nakin kanniskelu ja se käy taklaamassa poikaansa. Yrittää kai saada nakin tipahtamaan sen suusta tai jotain. Kiharat....;) 

Karvaiset lumenluontiapulaiset 5.12.2010


 22.11.2010

Talvi on täällä! Kunpa vain pysyisikin. Ihanaa kun on valoisampaa ja puhdasta; ihan tässä vanhakin ihminen vähän piristyy!:) Toisaalta koiriin lumi ja pakkanen vaikuttavat melkein liiankin innostavasti. Ne ovat kuin sähköiskun saaneet - ihan jokainen! Ja pahin on tietenkin nuori herra Gösta, jolla päivän sohvalla torkkumisen jälkeen on virtaa kuin pienessä pitäjässä. Lenkeillä ensimmäiset kilometrit mennään sellaista "munaravia", että hyvä kun emännän kengät ehtivät koskettaa maata!:)

Helpoiten tuon patoutuneen energian saisi tietenkin purettua noutotreeneillä, mutta kun  pimeys ei oikein suosi tätä liikuntamuotoa. Onneksi Siirin valmennusohjelmassa on peruskuntokaudella ohjelmassa paljon lenkkeilyä ja tästä talosta ei niin vain pujahdeta jolkottelemaan  ilman koiraa! Lapset ovat kasvettuaan aika hyvää kennelhenkilöstöä!;)

Toisaalta talvi-illat hyvin liikutettujen koirien kanssa ovat aika mukavia. Mikäpä on sen viihtyisämpää, kun istuskella sohvalla olohuoneessa takkatulen valossa vierellä tyytyväisiä, nukkuvia koiria!:) 

Gösta-poika 4.9.2010 Kuva: Anu Laitinen


 09.11.2010

Kukkasen Vettenvaltias ja Sari osallistuivat vuoden viimeisiin wt-kokeisiin sunnuntaina. Reissu kannatti, sillä kotiin tuomisina varsin arktisissa olosuhteissa kisatusta kokeesta oli AVO3, 44p. Onnea Voitto ja Sari! Nyt on hyvä vetäytyä treenitauolle hiomaan taitoja ensi kauden koitoksia varten. 

Kukkasen Vesisota rauniotreeneissä. Kuva: Minna Halonen


 04.11.2010

Syksy on nyt niin pitkällä, että aktiivinen koiraharrastuskausi on auttamatta takana. Ulkona on iltaisin niin pimeää, että noutotreenien tekeminen ei tosiaankaan innosta. Koirien kanssa olemmekin nyt siirtyneet lenkkeilyyn, koirapuistoiluun ja takapihalla leikkimiseen. Kukalle riittää vähempikin aktiviteetti ja muutamat "hullunkierrokset" koirapuistossa, mutta kiharat ja varsinkin Gösta tarvitsevat kunnon actionia jaksaakseen pötköttää sohvilla siivosti päivällä. Onneksi nuo sentään leikkivät keskenäänkin takapihalla, niin ei emännän tarvitse aina olla siellä mukana heilumassa!:)

Koirat ovat taas aloittaneet kesällä lasten lomien aikana unohtuneen  emännän työstä paluun odottamisen kuistilla. Aina kun kaarran autolla kotitielle ja lähestyn taloa näkyy kuistin ikkunasta vähintään yksi toiveikas kihara tuijottamassa. Gösta siellä yleensä on istumassa penkillä nälkäisenä ruokkijaa vartomassa!:) Välillä ärsyttää pestä kuononjälkiä ikkunasta, mutta toisaalta on aika mukavaa tulla kotiin kun edes pari tyyppiä siellä ilahtuu tulostani joka kerta ja ihan kympillä!:) 

Ilona-muori kesällä 2009


 17.10.2010

Tänään laitettiin purkkiin kuluvan vuoden noutajakoekausi meidän osalta. Kauhean vilkashan se ei ole ollut, mutta kyllähän me jokunen koe sentään on käyty. Olgan kanssa tosin koeaukko vierähti tasan vuoden mittaiseksi. Ja sen kyllä huomasi Hauhon wt:ssä vaativimmissa tehtävissä. Aamupäivän rastit (linjamarkkeeraus ja lähihaku) Olga selvitti ilman kummempia vaikeuksia, mutta iltapäivän vaikea kakkonen veti homman nollille. Walkup meni myös pieleen, kun Olga ei nähnyt heitettyjä dameja ja ohjaaja ei olenkaan edistänyt asioiden onnistumista. Voisihan sen koiran aina lähettää linjalle vaikka se ei ole heittoa nähnytkään...

Vaikka tulosta ei tullut, oli aika kivaa olla Olgan kanssa wt-hommissa pitkästä aikaa. Siitä on tullut niin mukavan rauhallinen. Ja omapäisyyttäkin löytyy tuttuun tyyliin - Olga ei tahdo tulla pois tehtävästä ilman mitään palautettavaa. Niin kiharamaista!:)

Gösta suoritti alokasluokan tehtävät mukavasti. Kaikki damit löytyivät ja tekemisessä oli parempi meininki kun viime kokeessa. Koe kuitenkin luultavasti meni nollille walk-up-tehtävässä, kun Gösta vaihtoi damin. Se haki oman muistidaminsa ja törmäsi parini damiin, joka oli siinä vieressä. Gösta teki vaihdon niin nopsasti, että minä en huomannut, mutta tuomari näki. Luulen, että ulkomaiset tuomarit nollaavat vaihtamisesta, joten ajelin kotiin kun rastit oli kierretty. Positiivista parityönä tehdyssä  walk-upissa oli se, että Gösta pysyi paikallaan hyvin kokoajan. Seuraaminen nyt saisi olla parempaa.

Pisteitämme tästä kokeesta en tiedä, mutta eiköhän ne nollat saaneet molemmat. Gösta jäi tällä kertaa vaihtamisen päähän ihan mukavasta tuloksesta. Ensi vuonna uudet yritykset. Nyt saa "eräjormailu", kuten tyttäreni tätä harrastusta nimittää, riittää vähäksi aikaa!:-) 

Mulleko tällainen? Njäääh, oudolta näyttää?!;) Kuva: Anu Laitinen


 09.10.2010

Kaunis afgaanini Kukka täyttää tänään 10-vuotta!:) Aamu aloitettiin lahjan avaamisella. Kukka hullaantui "ensimmäisen emäntänsä" Annen lähettämästä vinkulelusta ja aloitti keittiössä villin leikin. On ne afgaanit kyllä hupaisia - vaikka ikää tulee niin leikkimieli säilyy! Toivottavasti meillä on vielä monta monta hyvää vuotta edessämme!

Synttärisankari terassilla 9.20.2010. Kukka 10-vuotta!


  03.10.2010

Uutisia koerintamalta: Kukkasen Vettenvaltias starttasi eilen Pomarkussa ja saavutti toisen AVO2-tuloksensa. Hieno juttu - eiköhän ne ykkösetkin sieltä vielä tule!:)

Olen taas pienessä mielenhäiriössä ilmoittanut molemmat kiharat wt-kokeeseen. Se tuntuu olevan ainoa tapa saada minut treenaamaan vähän säännöllisemmin. Mitään ihmeempää en ole tehnyt, mutta lenkkien yhteydessä olemme käyneet koirapuistokeikan jälkeen pellolla kokeilemassa linjoja ja markkeerauksia. Tilannetta hankaloittaa se, että toimin aina näissä harjoituksissa sekä koiranohjaajana että heittäjänä. Ja kun sitten siirryn heittopaikalta ohjaamaan koiraa olen useimmiten autuaasti unohtanut damien tarkat putoamispaikat. Onneksi koirilla on useimmiten minua parempi käsitys siitä mihin muovipötkylät ovat laskeutuneet!:) 


 27.09.2010

Viikonloppuna seitsemäs Olgan lapsi suoritti noutajien taipumuskokeen hyväksytysti! Onnea BH Kukkasen Vallisneria ja Åsa!!:)

Lähes koko viime viikko värittyi kyllä jollain tavalla Hattulan taippareiden järjestelyjen merkeissä. On siinä monta asiaa tehtävänä ennen kun koe on siinä mallissa, että ensimmäinen koira voi marssia starttipaikalle! Ja kun vielä rankkasateen uhka leijui tapahtuman yllä, menivät pari viimeistä päivää säätiedotuksia tuijotellessa.

Onneksi lopulta koepäivänä oli aivan mainio sää ja järjestelyt rullasivat hyvällä porukalla sutjakkaasti. Kiitokset teille kaikille! Ja pakko lähettää erityiskiitos SNJ:n mainiolle koekalenterille. Ilmoittautumisten kanssa pelaaminen oli suorastaan hävyttömän helppoa!:)

Olga ja Gösta olivat minulla mukana kahtena päivänä Hattulassa ja pääsivät osallistumaan koemaastojen katsastukseen sekä tekemään vähän vesinoutoja Vanamajan rannasta. Olga kävi myös eilen Maken kanssa sorsajahdissa. Muuten kiva juttu, mutta kotiin se toi turkissaan noin pari miljoonaa "lukkarin ludetta". Nyt on sitten imurille käyttöä, kun ne väkäshirviöt varisevat lattialle viikon mittaan. Onneksi Kukka ei ole lintukoira. Sen olisin joutunut varmasti ajamaan kaljuksi!:) 

Chessitreffeillä wt-harkoissa 22.7.2010 Kuva: Maarit Nikkanen


 19.09.2010

Hyvin sateisena viikonloppuna meillä kävi tuuri, kun Nurmijärven wt-koe eilen lauantaina päästiin kisaamaan lähes kuivissa oloissa. Starttasin Göstan kanssa alo-luokassa. Kokeesta jäi vähän kaksijakoiset fiilikset. Ohjaukset, lähihaku ja vauhti olivat kohdallaan, mutta jostain syystä markkeeraukset tökkivät oikein urakalla ja vetivät pisteet kahdella rastilla alhaisiksi. Samoin palautukset olisivat muutamaan otteeseen saaneet olla huomattavasti suoraviivaisempia. Pisteitä saimme kasaan 43 ja tuloksena ALO3. Rastipisteet olivat muistaakseni 9 (markkeeraus-ohjausrasti), 14 (lähihaku ja hallintatehtävä), 15 (ohjaus + markkeeraus koiran palauttaessa) ja 5 (markkeeraus). Olle ja Erja olivat myös mukana kokeessa. Pisteitä Olle sai myös 43, mutta koska yksi rasti meni nollille ei tulosta tullut.

Sepä nyt tuli nähtyä, että Gösta tarvitsee vielä markkeeraustreenejä ennen seuraavaa starttia. Teimme niitä kyllä koetta edeltävänä torstaina Eevan, Jussin ja tollereiden kanssa, mutta vaikka minusta kokeessa Gösta markkeerasi paremmin kuin treeneissä se laajensi liian nopeasti aluetta kun damia ei heti löytynyt sen luulemalta pudotuspaikalta. Kun voisikin suorittaa wt-kokeen kahden koiran kanssa: Olga tekisi markkeeraukset ja Gösta ohjaukset, lähihaut ja hallintaosiot. Huomaisikohan kukaan....;) 


 12.09.2010

Tämä viikonloppu on tuonut mukavia uutisia koerintamalta. TK1 Kukkasen Vesikiitäjä "Olle" ohjaajanaan emäntänsä Erja saivat tänään ensimmäisestä NOME-B-kokeestaan Salossa ALO1-tuloksen! Eilen sama parivaljakko osallistui ensimmäistä kertaa  tottelevaisuuskokeen avoimeen luokkaan. Tuomisina sieltäkin oli ykköstulos! Onnittelut!!:)

Viikolla ehdin vähän treenatakin koirien kanssa, mutta tämä viikonloppu meni vielä yleisurheilun merkeissä. Kukka oli minulla vaihteeksi tänään mukana kisoissa ja kylläpä se oli mielissään! Kaikki kunnia kiharoilleni, mutta kyllä afgaanimuorin kanssa on niin helppoa liikuskella ihmisten ilmoilla. Ei turhaa nuuhkimista, ei ihmisten tervehtimistä - ainoastaan nenä pystyssä eteenpäin, välissä tanssahdellen, välissä kävellen. Perfect!:) 

Kesämuistoja. Kukkasen Vesisota. Kuva: Minna Halonen


 09.09.2010

No nyt se sitten on käyty: pitkään suunniteltu treenireissu Ruotsiin Vesipentujen isän omistajan Evan luo! Perjantai-iltana meitä lastautui Ruotsinlaivaan viisi kiharaa omistajineen. Mukaan lähtivät Väinö (Vetehinen) ja Katriina, Selja (Vesilija) ja Leena, Voitto (Vettenvaltias) ja Sari, Kaarna (Vesipisara) ja Anu sekä minä ja Gösta. Laivamatka sujui melkein kommelluksitta, mitä nyt kuulutus: "kaksi mustaa koiraa odottaa omistajiaan receptionissa" vähän häiritsi ruokailemassa olevien  Leenan ja Anun kulinaristista hetkeä...;)

Perille Evan luo saavuimme jo aamulla varhain ja majoittumisen ja kahvittelun jälkeen aloitimme ensimmäisen treenisession, jossa Eva tutustui tarkemmin jokaiseen koirakkoon. Ohjelmassa oli pieniä hallintaharjoituksia sekä noutotehtäviä. Itselleni omien treenien lisäksi muiden harjoitusten seuraaminen ja keskustelu antoi todella paljon. Evan positiivinen tyyli kouluttaa koiraa ja koiranlukutaito on kyllä ihailtavaa seurattavaa. Kun vain itsekin muistaisi lukea omia kiharoitaan paremmin ja miettiä vähän enemmän, miltä asiat näyttäytyvät koiran silmissä. Iltapäivällä kävimme sitten läheisellä pellolla tekemässä wt-tyylistä harjoitusta, jonka jälkeen ilta jatkui tietenkin ruuan ääressä koirista ja treenaamisesta jutellen.

Sunnuntaina oli ohjelmassa pillikuuliaisuutta ja kuulomarkkeeraustreeni. Mielenkiintoista, kuinka ohjaajan käytös ja keskittyminen paransivat koiran suoritusta huikeasti kuulomarkkeerauksia paikannettaessa! Sain myös vähän lainata yhtä Evan kerta kaikkiaan hurmaavista käyttölabbiksista ja kokeilla, kuinka se pelittää vieraan kanssa. Ja pelittihän se - mikä nöyrä ja kuuliainen ohjus!:) Illalla oli sitten aika sanoa näkemiin ja suunnata laivalle kaksi autoa täynnä väsyneitä koiria ja päät täynnä uusia ideoita ja treeni-intoa!! Kyllä se vain niin on, että matkailu avartaa!:)

Evalla ollessamme sain mukavan viestin kännykkään kotimaasta. Demi (Vallisneria) ja Åsa tokoilivat Inkoon kokeessa VOI1-tuloksen KP:n kera! Pisteet olivat 290, sijoitus 1/6. Onnittelut Åsa!!:)

ruotsissa_ryhmakuva.jpg

Evalla: Väinö, Selja, Voitto, Gösta ja  Kaarna Kuva: Anu Laitinen

ruotsissa_sari_ja_evan_koirat.jpg

Sari ja Evan ihastuttavat koirat. Kuva: Anu Laitinen


30.08.2010

Takana on viikonloppu täynnä erilaista toimintaa! Jo perjantai alkoi urheilupainotteisena, kun työpaikan liikuntapäivän lopuksi suuntasimme Suomi-Ruotsi-maaotteluun stadionille. Paluumatkalla sitten tuli ihailtua Taiteiden yötä, tai olisivatko nuo pikemminkin ei-niin-selvien nuorten kokoontumisajot?;)

Lauantai vierähti myös urheilun parissa, ensin nuorten maaottelussa ja illalla sitten aikuisten Finn-kampenissa Olympiastadionilla. On se vain hieno ja hauska tapahtuma! Siiri pääsi myös aistimaan isojen kisojen tunnelmaa juoksemalla stadionilla tyttöjen 4x400m viestissä. Suomen tytöt voittivat viestin ja koko maaottelun.

Kun maaottelusta oli selvitty oli aika suunnata sunnuntaina kohti kiharamestaruuden alokasluokan koetta. Lauantaisessa mestaruudessa Kukkasen Vettenvaltias ja Sari saivat AVO2-tuloksen ja olivat paras avo-luokan koira! Lämpimät onnittelut Voitto Kukkaselle perheineen!!:) Laitoin etusivulle kuvan Voitosta palauttamassa lokkia. Kiitos taas kerran kuvista Marika!

En marssinut rehellisesti sanoen kovinkaan suurin toivein starttiin Göstan kanssa, sillä vielä toisessakin tekemässämme riistatreenissä se vähän temppuili muutamaan otteeseen mm. varisten kanssa. Yllätyksekseni riista ei sitten ollutkaan kokeessa se vaikea asia vaan veteen meno, joka ei meinannut sujua sitten millään! Göstan itseluottamus ei meinannut riittää hyllyvästä rannasta kaksoismarkkeerauksen noutoon. Onneksi se lopulta lähti ja haki linnut pois, mutta ihme pelleilyksi homma kyllä meni. Positiivinen yllätys taas oli se, että Gösta kokeessa toi kaikenlaista riistaa tosi nätisti vaikka kanilla roikkuikin piinaavan pitkään. Se oli myös ihanan rauhallinen ja kuuliainen koko kokeen ajan. Outo kokemus, kun äidillään aina on tupannut mopo keulimaan sitä enemmän mitä pidemmälle koe on edennyt...;) Tuloksena suorituksesta oli ALO3 ja Farin malja Kiharamestaruuden alo-luokan parhaalle. Gösta on siis Kiharakisälli 2010! Ehkä siitä vielä oikeasti tulee nomekoira!!?

Gösta kiharamestaruudessa 2010 Kuva: Marika Simelius


22.08.2010

Taas tuli nähtyä, että töiden alkamisesta voi selvitä hengissä. Paluu normaaliin päiväjärjestykseen sujui oikeastaan aika mukavasti!

Perjantai oli monelle noutajalle ja ohjaajalle SE päivä, kun sorsajahti kajautettiin käyntiin puolelta päivin. Vesipennuista ainakin Voitto ja Selja pääsivät  tahoillaan tositoimiin noutamaan lämmintä riistaa emännilleen. Hieno juttu! Selja kävi myös lauantaina nappaamassa Kouvolan näyttelystä toisen sertinsä ja oli myös ROP. Onnittelut!:) Voitto on myös ehtinyt harjoitella jahteihin kahdessa nome-kokeessa. Tuloksena nuorelle miehelle molemmista AVO3. Grattis!:)

Lauantaina teimme pitkästä aikaa Göstalle kokeenomaisen riistatreenin. Kaikki riistat kyllä tulivat lopulta emännälle, mutta selvää siivekkäiden arvottamista oli ilmassa. Sellainen peli ei kokeessa vetele, joten oli tosi hyvä kun pääsin puuttumaan kiharaherran vehkeilyyn hakualueella.

Tänään kävin Heinolassa harjoittelemassa kultaisia ja flatteja. Päivä oli tosi mukava ja opettavainen. Ensi viikonloppu meneekin sitten Suomi-Ruotsi-ottelussa ja kiharamestaruudessa. Toivotaan hyvää keliä molempiin tapahtumiin!:) 

Jämsänkoskella heinäkuun alussa Kuva: Antti Lahtinen


 14.08.2010

Loma - mihin se taas katosikaan....? No jonnekin kuten aina ennenkin. Maanantaina taas alkaa arkinen aherrus. Päivityksiin tuli mukava tauko, kun teimme perinteisen pohjoisenkeikan ja kotiin tultuamme vielä vietimme päiväkausia nettikatkoksen kourissa. Aika totaaliseen (ja toisaalta virkistävään) uutispimennykseen sitä kyllä joutuu ilman tätä internetin ihmemaata!:)

Lomalla ehdin paiskoa pariin otteeseen dameja Simo-jokeen kesäpaikan törmältä, mutta muuten koirat ovat viettäneet vallan huolettomia kesäpäiviä. Viikonloput ovat menneet kaikenlaisissa riennoissa - on ollut rippijuhlaa ja sitten urheilua ja urheilua ja... Tämäkin viikonloppu vierähtää Siirin SM-kisoissa ja edellisenä olimme Kalevan Kisoissa Kajaanissa. Majoituimme Vuokatissa, mikä oli kyllä mahtava paikka asustella. Noutajat olivat mukana ja hyödynsimme hienoja lenkkimaastoja niiden kanssa. Kävimme mm. kurkkaamassa huikeita maisemia laskettelurinteen huipulla. Meno oli hikistä hommaa ja alastulo se vasta työstä kävikin. Vanhat reisiparat!:) Toisaalta tasapuolisuuden nimissä Siirinkin reidet saivat mukavat happoannokset kisakentällä 400m aitajuoksun pyörteissä. Tuloksena rutka ennätysparannus ja finaalin 8 sija.  

Vuoden nome-tulokas odottaa pokaalejaan!;) Kuva: Fred Sundén


 20.07.2010

Vihdoin se alkoi, nimittäin kesäloma!! Ja mikä on mukavampi tapa korkata lomakausi, kun kiharaleiri. Ajelin sinne myöhään perjantai-iltana napattuani ensin näyttelytuomarin seuralaisineen kyytiin Helsinki-Vantaalta. Perjantain ohjelma jäi minulta tällä kertaa kokonaan väliin. Sen verran kuulin, että kiihdytyskisan voitto tuli taas "kotiin" Seljan toimesta. Olgalla on nopeita lapsia!:)

Lauantai oli koiraharrastusurallani merkittävä päivä, sillä minusta tuli ulkomuototuomari suoritettuani kihara-arvostelukokeen hyväksytysti! Oli kyllä hieno tunne, kun vuoden kestäneen tuomarikoulutusprosessin päätteeksi sain oman rotuni arvosteluoikeudet. Täydet pisteet muuten kollegio-järjestäjille koekoirien valinnasta. Hyvin hämätty!:) Lauantai-iltana vuosikokouksen jälkeen koin myös kasvattajana mukavan hetken, kun Kukkasen Vettenvaltias eli Voitto kävi pokkaamassa Vuoden Nome-tulokas 2009 ja Vuoden nuori kihara 2009-palkinnot Sarin kanssa.

Kiharaleiriä edeltävillä viikoilla kaksi kasvattiani teki hyviä suorituksia koerintamalla. Voitto nomeili AVO3-tuloksen ja Demi (Vallisneria) tokoili VOI2 ja VOI3-tulokset. Onnittelut molemmille!!:)

Omien koirien kanssa pitäisi myös aloittaa treenaaminen. Helle on vain ollut sellainen, että wt-harkat ovat olleet toive vain. Pariin otteeseen koirat ovat noutaneet dameja uomalla. Olga on pelannut ihan kivasti, mutta Gösta on kyllä ollut taas kuin pyörremyrsky. Se on kyllä nyt saatava ruotuun. Kokeisiin ei tuollaisen hyppy-heikin kanssa ole asiaa... 

Demi SNJ:n toko-mestaruudessa Kuva: Marika Simelius


 06.07.2010

Tänään meillä koettiin koiranomistamisen surullisia puolia. Ilonasta tuli enkelikoira. Tosi raju kohtutulehdus romahdutti pirteän muorin nopeasti. Kiitokset kasvattajalle Ilonasta, joka oli ilonamme pitkään. Nyt ei kukaan kuorsaa eteisen vaatekaapissa ja kylvä karvoja kenkiini....:( 

rip_ilona.jpg

Ilona 18.03.1999-06.07.2010


 28.06.2010

Kukkassisarukset Selja (Vesililja) ja Kaarna (Vesipisara) ovat emäntineen korkanneet uuden harrastuslajin kesäkuun alussa. Molemmat ovat startanneet MEJÄ-kokeessa ja tulostakin on tullut. Kaarna mejäili AVO3-tuloksen (25p) ja Seljan tuloksena oli heti komea AVO1 (47p) ja luokkavoitto! Onnittelut molemmille!!:)

Meillä koirat ovat viettäneet lokoisia kesäpäiviä lenkkeillen ja pihalla leikkien. Nuoriherra Samuli on erityisen innostunut kiharoiden kanssa touhuamisesta. Välillä ei voi kun ihmetellä kiharoiden ja kuusivuotiaan yhteispeliä pihamaalla. Jokusen kerran on pitänyt hieraista silmiä, kun takapihalla on  juossut kaksi käkkärää leuat kiinni samassa lelussa ja niiden selässä on keikkunut poikittain naurava pellavapäinen poika!! Ja kiharat eivät huomaa tilanteessa mitään erikoista...!!:-)

Tulevat illat ovat sitten taas täynnä toimintaa. Noutajarotujen erikoiskoulutukset ovat melko mukavasti ryppäässä ja niiden välillä käväisen perinteisesti Jämsänkoskella aitajuoksukarnevaaleilla. Kiharat lähtevät mukaan ja pääsevät nauttimaan uimisesta ja vesinoudoista. Kun vain kelit pysyisivät lämpiminä!! 

Samuli ja kiharainen "ratsu"


 12.06.2010

Kesäkuu on pyörähtänyt käyntiin ja sillä välin kun minä en ole ehtinyt koirineni juuri mitään järkevää on Åsa ollut Demi kanssa kerkeävä. Tuloksena ensimmäisestä voittajaluokan toko-kokeesta parivaljakolle VOI3 (221p) ja tällä viikolla Demi läpäisi palveluskoirien BH-kokeen. Demi on siis nyt BH Kukkasen Vallisneria. Onnea Åsa ja Demi!:) Mitä luultavimmin kiharat saavat PK-puolelle uuden kisaavan parivaljakon. Hieno juttu!!

Mekin kävimme Göstan kanssa viime lauantaina melkein nome-kokeessa. Olimme jo koepaikallakin, mutta aikataulu muotoutui sellaiseksi, että lakkiaiset ja muut kevätjuhlariennot uhkasivat jäädä kaislikossa porskuttamisen ja lintujen etsinnän jalkoihin. Niinpä me jätimme startin väliin ja minä ajoin kotiin juhlamekkoa silittämään. Nome-kokeet taitavat väistämättä siirtyä loppukesälle, sillä pakastimessa on vain yksi vanha kaninroikale ja harakka. Niillä ei pitkälle pötkitä Göstan kanssa, jolle eivät pelkät damiharkat riitä. Se vaatii riistatreenejä saadakseen varmuutta ylösottoihin.

Tänään käväisin afgaanien erkkarissa Tuomarinkartanossa ainoastaan tunnelmaa haistelemassa, sillä unohdin valitettavasti ilmoittaa Kukan mukaan näyttelyyn. Ehkä ensi vuonna sitten!

Viikonlopun kunniaksi raahasin kaikki koirat perinteiseen yhteispotrettiin takapihalle. Vieressä otos melko yrmeän näköisestä päiväunilta herätetystä joukkiosta!:)

Meidän jengi 12.6.2010


  28.05.2010

Koirien kanssa kulunut viikko on hujahtanut ilman treenin treeniä. Kesän lähestyessä illat ovat niin täynnä kaikenlaista ohjelmaa, että hyvä kun mukana pysyy!

Perheemme sai alkuviikosta uuden sinisen  moottorikäyttöisen jäsenen, kun Santerista tuli mopon omistaja. Vieressä kuva pojista menopelin selässä.

Myös Siiri ehti aloittaa kisakautensa viime viikonloppuna. Kakkonen kulki Keravalla rivakasti aikaan 25,54s. Samana viikonloppuna Siirin leirikaverit, nuoret herrat Kanervo ja Mörö, tekaisivat Moskovassa aitamatkoilla Suomen ennätykset mieheen ja lunastivat paikat Singaporessa elokuussa järjestettäviin nuorten Olympialaisiin. Onnittelut pojille!! Näemmä Portugalissa on tehty muutakin kun otettu aurinkoa ja pelattu korttia...:) 

 Pojat ja Yamaha DT


 20.05.2010

Olle ja Erja ovat taas tehneet hienoa työtä toko-kehässä. Tuloksena tämänpäiväisestä kokeesta ALO1, 195p ja luokkavoitto. Olle on siis nyt TK1 Kukkasen Vesikiitäjä! Onnea taitavalle kaksikolle ja menestystä avoimeen! Vieressä Sannan koetoimitsijakurssilla 2008 nappaama kuva Ollesta 4,5 kk ikäisenä. 

Olle-poika 4,5kk keväällä 2008 Kuva: Sanna Sierilä


 16.05.2010

Eipä voisi keli enemmän muuttua viikossa. Täällä sitä nautitaan jo viidettä päivää helteisestä kesäsäästä. Ihanaa!!:) Koirat ovat päässeet myös tekemään vesinoutoja ja myös Kukka on heittänyt talviturkin Vantaanjokeen. Tässä näyte Göstan veteen menosta. Kiharatko rauhallisia, verkkaisia aristokraatteja...?;)

Selja (Vesilija) ohjaajanaan omistajansa Leena starttasivat tänään NOME-kokeessa Ruokolahdella. Tuloksena ensimmäisestä metsästyskokeesta ALO3! Lämpimät onnittelut!!:) Myös Voitto ja Sari kävivät helatorstaina haistelemassa WT-AVO-luokan tunnelmaa. Markkeeraukset sujuivat emännän mukaan hyvin, mutta ohjaustehtävät osoittautuivat vielä liian haastaviksi nuorelle kiharalle ja pisteet niistä jäivät vähäisiksi, joten tulos jäi tällä kertaa vielä saamatta. 

Seljan ja Tyrnin talvipainia Kuva: Leena Soivio


 09.05.2010

Kylmät ja kosteat säät vain jatkuvat. Aika ärsyttävää, kun vielä toukokuussa "saa" aamulla raaputtaa jäät auton tuulilasista ja kalsarit ovat ahkerassa käytössä... Siiri palasi tänään Portugalin treenireissulta kotiin ruskettuneena. Urheilijaporukka ei olisi voinut olla parempaan aikaan poissa Suomesta!! Vieressä kuva treeniryhmästä Monte Gordon rannalla palauttelemassa vetoharjoituksen välillä. Kateeksi käy - kyllä tässä jo itselläkin hiljalleen tekisi mieli lämmitellä vanhoja luitaan auringossa talven jälkeen...:)

Koirien kanssa viikonloppu on mennyt lähinnä lenkkeillen. Tänään on tarkoitus taas näyttää Göstalle varista ja treenata muutenkin vähän. Eli pilkkihaalarit niskaan ja pellolle Suomen kevääseen!

Aiturit treeneissä Monte Gordossa  25.4.2010 Kuva: Jari Mörö


  06.05.2010

Ollen viime viikko sujui harrastusrintamalla mainiosti. Toko-ykkösten jatkoksi tuli viikonloppuna ensimmäisestä näyttelystä tulokseksi PU3 ja SERT. Grattis Olle och matte!:)

Meillä kotona uusi imuri on ahkerassa käytössä, sillä kiharat ovat päättäneet vaihtaa karvansa yhtä aikaa. Ja kohta sen vaihtaa Kukka. Onneksi afgaani näin kevään tulen "muuttaa" pihalle vartioimaan valtakuntaansa ja varistaa samalla villansa kartanolle. Ilona-muori sen sijaan on tehnyt uuden kauniin turkin ja sen sulkasato on edessä vasta syksymmällä. Muutenkin vanha cavalier on hyvässä kunnossa. Hyppy olohuoneen sohvalle sujuu ketterästi 11-vuotiaalta!:)

Kiharoiden noutotreenirintamalla on ollut melko rauhallista. Olen tehnyt vain vähän linjoja ja näyttänyt varista Göstalle. Nyt se tuntuu kelpaavan oikein hyvin. Eiköhän me käydä jossain kokeessa kokeilemassa, että ovatko varikset siellä yhtä mukavia! 


 30.04.2010

Olle (Vesikiitäjä) ja Erja ovat tällä viikolla aloittaneet toko-uransa. Tuloksena alokasluokan kokeista 2xALO1 pistein 166 ja 178. Onnittelut taitavalle kaksikolle!!:)

Sain Marikalta kuvia sunnuntaisesta WT-kokeesta ja vein yhden kansisivulle ja toisen Göstan kuvasivulle. Vieressä otos Simosta luovuttamassa damia Pirjolle.  Myös vesipentujen sivuille päivitetty Vepun lonkka- ja kyynärtulokset sekä uusi kuva Taavista jäidenlähtöä katselemassa.

Kokoonnuimme taas eilen pienellä jengillä treenailemaan noutojuttuja. Mukana Olle, Simo, Löwe ja minun kiharani. Teimme markkeerauksia ja linjoja ja lopuksi oli ohjelmassa lokin noutoa. Jestas, miten Gösta oli riistasta innoissaan!:) Se suorastaan syöksyi noutoon ja lokki nousi nopeasti ja palautui kauniisti. Täytyy näyttää sille vielä varista (jos sellainen nyt tuolta pakkasesta löytyy) ja jos sekin kelpaa tuohon malliin, niin emmeköhän lähde kokeilemaan nome-kokeitakin. 


 25.04.2010

Kiharakerhon ensimmäinen WT-koe järjestettiin tänään Tammelassa, keskuspaikkana Kievari Koskikara. Kokeen isäntinä häärivät Monna ja Petri, jotka olivat löytänyt kokeelle mitä mainioimmat puitteet; palvelu pelasi ja pellot olivat lähellä keskuspaikkaa. Talkoolaisia koe keräsi valitettavan vähän, mutta ne olivat sitten sitäkin laadukkaampia!

Starttasin kokeessa vain Göstan kanssa, koska Olga on vielä valeraskauden kourissa. Alokasluokan tehtävissä oli kahdella rastilla ykkösmarkkeeraus sekä ohjaus ja lähihaku. Ihan perustehtäviä, joissa kuitenkin tuli vastaan yllättäviä ongelmia suurimmalla osalla koirista. Meillä Göstan kanssa helpolta näyttänyt ohjaustehtävä meni nollille. Lähetys meni vähän pieleen ja vaikka sain Göstan ohjattua tosi lähelle damia se ei jostain syystä saanut siitä millään vainua. Muut rastit menivät hyvin ja onneksi lähihaussa nuoren kiharan nenäkin pelasi mallikkaasti. Pisteitä saimme muistaakseni 48, mutta sen voi koesihteeri Sannan ripeyden tuntien pian tarkistaa tulossivuilta!:)

Kokeessa starttasivat myös Pirjo ja Simo, jotka suorittivat markkeeraustehtävät hienosti, mutta nuorenherran koulutustaso ei vielä riittänyt ohjaustehtävän ja lähihaun ratkaisemiseen. Työskentelytyyli ja motivaatio ovat Simolla kohdallaan, joten hieman lisää koulutusta ja uusi yritys!:)

Kun me odottelemme kesän tuloa, niin Siiri onnellinen lähti perjantaina Portugaliin kesää vastaan. Siiri ja muutama muu nuori aituri ovat siellä treenaamassa 2,5 viikkoa. Onnekas ketale - minun tulevan viikon lomaani kuuluu vain haravointia ja ikkunanpesua!:) 

Simo  luovuttaa damin  WT-kokeessa Kuva: Marika Simelius


 13.04.2010

Käytin eilen Olgan röntgenissä, kun sen maha ei pyöristynyt ollenkaan kuten pitäisi. Vaikka rouva itse kovasti luulee olevansa tiine, niin kuvissa ainoa kiinnostava asia oli eri vaiheessa suolistoa matkaava pikkukiviletka (Olgan salainen pahe on napostella kiviä lenkeillä!)... Eli tyhjähän tuo oli, valitettavasti. Asia varmistettiin vielä ultraamalla, eli pentuja ei ole tulossa. Kurja juttu, mutta minkäs teet!

Kun tilanne on nyt tämä Olga joutui heti laihdutuskuurille ja illalla vetaisimme yhdet treenitkin. Olga muistutti enemmän lentävää lihapullaa kuin sutjakkaa kiharaa tehtäviä tehdessä, mutta into ja taito ovat tallella. Näin ne tilanteet muuttuvat; pentulaatikossa makaamisen sijasta Olga taitaakin lähteä kiertämään rasteja wt-kokeeseen. 

Siiri ja Kukka 1.4.2005


 11.04.2010

Ensin on mukavien näyttelyuutisten vuoro. Väinö (Vetehinen) ja Selja (Vesililja) olivat eilen Harri Lehkosen kehässä ROP ja VSP. Onnittelut Leenalle ja Katriinalle!:) Toivotaan yhtä onnistuneita näyttelyreissuja jatkossakin. Kuva serttivoittajista vieressä!:)

Meillä on kotona olleet siivousvälineet kovassa käytössä, kun Gösta kehitti itselleen tosi railakkaan ripulin ryyditettynä oksennustaudilla. Onneksi kaverin vinkillä sain tilanteen hallintaan, sillä aika äkkiä energinen kiharapoika meni nuopeaan kuntoon noin kovan taudin kourissa. Talon narttukoirat sen sijaan ovat olleet terveinä. Mikäs noihin pulskiin mammoihin pystyisi!:)

Olgan mahasta ei ota selkoa. Se roikkuu ja maitoakin tulee. Mutta pyöreäksi se ei näemmä meinaa tulla. Vien sen röntgeniin tulevalla viikolla niin nähdään, mikä on tilanne.

Tänään tapasimme ensimmäistä kertaa sitten viime syksyn läheisellä pellolla pienellä porukalla. Mukana olivat Simo ja Pirjo, Eeva ja Löwe sekä minä ja Gösta. Oli ihanaa treenata koiria aurinkoisessa säässä lähes lumettomalla alustalla! Teimme markkeerauksia, hieman pillitottelevaisuutta ja linjoja. Pääosin tehtävät menivät oikein hyvin, mutta kehityskohteitakin löytyi. Jatketaan siis harjoituksia! 

Kukkasen Vetehinen ja Vesililja Kuva: Pauliina Purtilo


 04.04.2010 

Hauskaa pääsiäistä! Kävimme Maken kanssa Saariselällä neljä päivää hiihtelemässä. Oli oikein ihana reissu, mainiot hiihtokelit ja vielä mukavaa "kiharaista" seuraakin!:)

Nappasin tänään kuvan Olgasta. Sillä on nyt tiineysvuorokausia 46 ja kuten kuvasta näkyy maha ei ole läheskään sellainen kun viimeksi. Painoa on kuitenkin tullut 4kg ja voin vain toivoa, että suurin osa siitä menee tiineyden piikkiin...;) Nisät ovat kyllä kasvaneet kovasti ja se on laiska ja itsepäinen, ihan kuten viimeksikin. Mutta ei läheskään niin paksu. Toivottavasti niitä pentuja nyt kuitenkin on jokunen.

Göstan kanssa kaivoimme damit kaapista ja menimme treenipellollemme kokeilemaan, josko harjoittelu onnistuisi ilman uimista. Ei kovin hyvin, vesi tuli saappaasta sisään, mutta saimme kuitenkin tehtyä jonkinmoista lähihakua ja muutaman pitkän linjan. Gösta pelasi kivasti, tosin sen halu vaihtaa dameja ei näemmä ole kadonnut talven tauon aikana mihinkään. Ärsyttävää, voisivat ne jotakin "unohtaa" talven pitkinä kuukausina!:) 

Olga (...ja letku ja grilli ja saavi ja Gösta;)) 04.04.2010.


 28.03.2010

Kukkasen Vesipisara eli Kaarna on tänään avannut näyttely"uransa" ja käynyt  kehässä Korpilahdella. Tuloksena sert ja ROP! Lämpimät onnittelut Anulle! Ja innostusta kevään taipparitreeneihin!:)

Me ajelimme päivällä Göstan kanssa tämän talven ensimmäisiin nome-treeneihin. Edelliset umn:n tapaamiset ovat jääneet minulta väliin, joten oli jo aikakin päivittää Göstan asetukset noutotaajuudelle.

Meidän ryhmässä koiria oli kolme ja teimme ihan perusjuttuja - hallintaa, linjaa ja lopuksi muistiharjoituksen. Gösta oli alussa aikalailla talviterässä, mutta paransi kokoajan tekemistään ja rupesi keskittymään hommiin siten kun on tarkoitus. Paljon on silti vielä hiomista ennen Kiharakerhon omaa WT-koetta, mutta kai sinne on "Kosti" ilmoitettava. Siinähän tuo koekausi tulee sitten avattua! 

Kukkasen Vesipisara Kuva: Åsa Granström


 21.03.2010

Olgan tiineys näyttää etenevän mukavasti. Se on oikein hyvinvoiva ja pirteä pötikkä. Gösta sen sijaan on taas kuin Smirre-kettu, laiha luikkana. Onneksi en ole ilmoittanut sitä mihinkään kauneusmittelöihin, kuten vähän aioin. Käyttökokeet ovat ainoat karkelot, jonne sillä on edes teoriassa menemistä lähikuukausina!:)

Tänään ajelin aamulla Tampereelle tekemään ensimmäisen tuomariharjoitteluni kiharoille. Olipa mukavaa katsella omaa rotua kehän keskeltä! Kokemus oli kaikkineen oikein opettavainen ja miellyttävä. Näyttelystä ajelin aika ripeästi kotiin, jotta ehdin katsomaan tv:stä Ruotsin jääpallofinaalin. Se on melkoinen tapahtuma - räntäsateessa pelattua ottelua seurasi paikanpäällä 25.500 katsojaa. Hammarby katkaisi vihdoin painajaismaisen pitkän finaalitappioputkensa ja voitti mestaruuden. Voin vain kuvitella (tai ehkä en edes halua) millaisissa voitonjuhlissa siellä Uppsalassa armoitettu Bajen-fani veljeni tällä hetkellä pyörii...;)  Ensivuonna on kyllä taas meidänkin aika lähteä paikanpäälle peliä seuraamaan. Liian monta vuotta on vierähtänyt edellisestä reissusta.

Jääpallokausi on nyt virallisesti ohi sekä Suomessa että Ruotsissa. Kesä saa nyt virallisesti ruveta tulemaan!! 

13.3.2010 näkymä olohuoneesta takapihalle - talvista!!


 16.03.2010

Halusimme saada mahdollisimman nopeasti selvyyden Olgan tilanteesta ja niinpä se ultrattiin Tiinan toimesta jo eilen (25vrk). Tulos oli oikein miellyttävä, kyllähän se tiineenä on!:) Pentujen määrästä ei vielä osaa sanoa, mutta useampia kuitenkin. Hieno juttu!!:) 


 14.03.2010

Olgalla on ollut sen verran "oireita" lähipäivinä, että ellei se ole tiine niin ainakin siihen on iskenyt poikkeuksellinen valeraskaus. Se on tarkoitus ultrata tulevalla viikolla, jolloin selviää onko edessä onnellinen odotus vain joutuuko Olga keväiselle laihdutuskuurille! Se muistuttaa tällä hetkellä enemmän komeaa hyljettä kuin linjakasta kiharaa...:)

Tällä viikolla saatiin bandykausi pakettiin, kun sadas jääpallon suomenmestaruus ratkaistiin Helsingin ytimessä tunnelmallisella Brahen kentällä suuren ja riehakkaan yleisön edessä. Kullasta pelasivat lopulta viimevuotiseen tyyliin Helsingin IFK ja Oulun luistinseura. HIFK lähti finaaleihin suosikkina ja erittäin tiukan väännön jälkeen mestaruuspytty jäi oikeastaan ansaitusti Helsinkiin. Lillebror Samilla oli vielä lisäajalla paikka pilata HIFKin juhlat (tai ainakin siirtää niitä), mutta tällä kertaa vastustajan maalivahti oli hereillä. Mestaruus näytti maistuvat helsinkiläisille. Edellisestä on aikaa 12-vuotta. Samulille finaalin yksi kohokohta oli ratsupoliisien saapuminen kentän ulkopuolelle. Uljas näky!:)


03.03.2010

Olgan siemennyksestä on huomenna kulunut kaksi viikkoa. Vielä ei tiedä onnistuiko toimenpide, parin viikon päästä asiaan saadaan selvyys.

Olemme koirien kanssa pitäneet yhä treenitaukoa, josta taitaakin tulla koko talven mittainen tällä menolla. Rehellisesti sanoen olen ruvenneet jo hiljalleen kyllästymään tähän lumentuloon, joka tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan. Viikonlopun suojasäät saivat katolla olevat valtavat lumimassat liikkeelle ja ne tulivat alas sellaisella rytinällä, että takapihan terassin kaiteista on jäljellä enää jäännökset. Tiedossa on mukavia puhdetöitä keväällä. Tai ehkä vasta juhannuksena. Alan nimittäin epäillä, että pihaamme koristavat kinokset vielä silloinkin!:)

Vesipentuja ja Näätä kevättalvella 2008 Kuva: Maija Päivärinta


  20.02.2010

Olga siemennettiin onnistuneesti 18.02.2010. Ajankohta oli proge-testin mukaan täsmälleen oikea. Nyt vain sitten odotetaan, että tärppäsikö!:)

Tämän päivän vietimme Göstan kanssa Riihimäellä Kiharakerhon taipumuskoe- ja riistapäivässä. Paikalla oli hieno joukko kiharaihmisiä koirineen ja pari muunkin rotuista.

Aluksi Harri Sivén kertoi näkemyksiään noutajan kouluttamisesta ja taipumuskokeesta. Teoriaosuuden jälkeen koirat pääsivät tutustumaan riistaan melkoisen kipakassa pakkassäässä. Mutta karaistunut noutajaväki ei antanut ääriolosuhteiden häiritä! Göstakin pääsi lopuksi noutamaan riistaa. Se ei ole nähnyt tipuja kesän jälkeen, mutta yllätyksekseni se otti ne suuhun vallan spontaanisti ja palautti kauniisti. Sohvalla makoilu on selvästi tehnyt hyvää Göstan riistainnolle. Siitähän saattaa vielä tulla nome-koira!:) 

Kukkasen Vallisneria tokotreeneissä Kuva: Åsa Granström


 17.02.2010

Kahdet proget napattu ja ne nousevat hienosti. Myös Olgan käytös on sellaista, että h-hetket ovat käsillä. Siemennys tehdään siis huomenna. Toivottavasti onnistuu hyvin!:)


14.02.2010

Hauskaa ystävänpäivää!

Näyttää siltä, että Olgan juoksu porskuttaa aikataulussa eteenpäin. Häntä alkaa jo elää omaa elämäänsä ja notkistuu hyvää vauhtia! Huomenna nappaamme ensimmäiset proget. Arvelisin, että  ovat jo hyvin koholla. Mutta sittenpä tuo nähdään! 


 07.02.2010

Olgan juoksu alkoi eilen! Nyt sitten ruvetaan hakemaan oikeaa siemennysajankohtaa!:) Puppyplans -sivulle tarkennettu aikatauluja.


04.02.2010

Olgan juoksua ei ole vielä kuulunut. Helmikuu sen sijaan on alkanut yhtä talvisena kun tammikuu päätyi. Koirat ovat edelleen treenitauolla, mutta Siirin koiratemppukoulu jatkuu. Gösta on oppinut mm. kumartamaan ja vilkuttamaan ja Olga osaa "kuolla" kun kuulee pam!:). Siinäpä sitä on noutajille tarpeellisia taitoja...

Onneksi minulla on niin reippaita kasvatinomistajia, että vievät koiriaan treeneihin ja harrasteisiin lumesta ja talvesta huolimatta! Leena ja Selja ovat käyneet ahkerasti agilityssä ja Katriina on vienyt Väinön jo monta kertaa Hyvinkään koirauimalaan polskimaan perheen labradorin kanssa. Pojat kuulemma nauttivat uimisesta aivan valtavasti. Vieressä kuva Väinöstä damia palauttamassa. Näyttää kyllä vallan mukavalta puuhalta tuollainen talviuinti!:) 

Kukkasen Vetehinen talviuinnilla Kuva: Samuli Miettinen


 30.01.2010

Ei uutta raportoitavaa juoksurintamalta. Alan päätyä siihen, että Olga meinaa siirtää juoksut takaisin alkuperäiseen aikatauluun. Edellinen väli oli liian lyhyt, koska Olga alamaisena peesasi johtajan eli Lady Kukan juoksua, niin kai se nyt sitten siirtää ne takaisin aikatauluun. Jos näin, niin juoksun alkuun on vielä pari-kolme viikkoa. Nähtäväksi jää!

Muuten elo koirien kanssa on sujunut pakkasen keskellä aika tylsästi, lenkkeillen ja kotona oleillen. Siiri on onneksi pitänyt kiharoille (ja vähän Kukallekin) koirakoulua. Oppilaat ovat hyvin innokkaita, tosin Kukka ei tunnu oppivan kun yhden tempun. Siis ei aio venyä enempään makupalankaan takia!:)

Onneksi urheilun seuraamisessa on riittänyt puuhaa. Pikkuveli liirailee Moskovassa bandy-MM kisoissa. Pelejä on ollut rattoisaa katsella netistä, vaikka suomalaisten peliesitykset eivät ihan silmiä ole kaikin osin hivelleetkään...:-O) Myös veljenpoikani, pallotaituri Eemeli, on tehnyt debyyttinsä bandylandslaagettiin. Eilen Porvoossa alle 15-vuotiaat pelasivat lumipyryssä Venäjää vastaan ja tänään vastustajana on rakas naapurimaamme Ruotsi.

Pakkaspäivän viettoa tammikuussa 2010


18.01.2010

Olgan ketale pihtaa vain tyynesti juoksuaan! Joka päivä tarkkailen, että joko olisi alkanut, mutta tähän saakka ilman tulosta. Mutta eipä auta kun odotella!

Koiraharrastusrintamalla omien koirien kanssa on edelleen hiljaista. Pitäisi kyllä vissiin jossain vaiheessa ryhdistäytyä ja kaivaa damit kaapin perältä. Koirien noutotaidot kun eivät varsinaisesti kehity sohvalla makaamalla ja koirapuistorallia juostessa...;)

Sen verran kuitenkin sain aikaiseksi, että ilmoittauduin Göstan kanssa UMN:n kevään nome-treeneihin mukaan. Siinäpä sitten tulee testattua missä nuoren herran kanssa mennään noutorintamalla ja mihin asioihin on syytä paneutua ennen tulevaa koekautta, joka kuitenkin aina on edessä ihan liian nopeasti - koiran ja omistajan valmiustilaan nähden siis!:) 

Olga 6 kk vuonna 2005 Kuva: Maija Päivärinta


 07.01.2010

Olgan juoksu odotuttaa vielä, kuten yleensä aina silloin, kun sen alkamista odotetaan!:) Eli ei uutta tiedotettavaa siltä rintamalta. Sen sijaan toisaalta tuli tänään mukavia uutisia; olen suorittanut hyväksytysti ulkomuototuomareiden peruskurssin loppukokeen (kirjallinen & loppukoerotujen arvostelukoe). Tuntuu kyllä tosi hienolta!! Koko syksyn opiskelu sai näin hyvän päätöksen ja edessä ovat oman rodun eli kiharan erikoiskoulutukset, harjoittelu ja se kollegiokin jossain vaiheessa. Siinäpä sitä haastetta tähän vuoteen!:)

Kukka kesällä 2009


 

01.01.2010

Happy New Year!! Ja onnittelut 2-vuotiaille Vesipennuille! Tästä se taas lähtee, uusi vuosi ja uudet haasteet edessä. Kivaa!

Kävimme Torniossa joulunvietossa. Painelimme 740 km yhdenpysähdyksentaktiikalla mennen tullen. On siinä aika istuminen. Jouluviikko vierähti mukavasti melkoisen reippaassa pakkassäässä. Koirien kanssa tein pitkiä kävelylenkkejä ja sama harrastus on menossa nyt kotona. Treenaamistauko jatkuu edelleen. Olen niin vanha, että en yksinkertaisesti tarkene pelata damien kanssa noin kylmässä!:)

Olga tekee kovaa vauhtia uutta turkkia ja merkkailee kuin uroskoirat, joten on ihme, jos sen juoksu ei ala ihan lähipäivinä. Myös Gösta on tehnyt tähänastisen elämänsä kauneimman karvan ja muutenkin jotenkin miehistynyt ja alkanut näyttää "koiralta". Ehkä sen voisi kiikuttaa näyttelyynkin tänä vuonna.