Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Muistoissamme 


Afgaaninvinttikoiranarttu

FIN MVA JV-01 SM-02 DV-03 

Neliapilan Tähdenlento

- Kukka -

09.10.2000 - 18.6.2011

Kasvattajat: Arja Kettunen & Maija Vihma, Kennel Neliapilan

Isä: KANS FIN S EST LV MVA V-98 Neliapilan Lukkoseppä "Jerry"
Emä: KANS FIN N S EST MVA V-01 V-02 Neliapilan Asfalttiruusu "Julia"

Terveys: Silmät terveet

Näyttelyt: FIN MVA, CACIB, varaCACIB

Kokeet: 3 x KVA-aika radalta, ennätys 38,73/480m, 1 x maasto SERT, SM-02, DV-03

               Kuvia Kukasta                                                                 Kuva: Antti Ruotsalo

Kukka oli perheemme kruunaamaton kuningatar, aito afgaanineito. Se oli samalla arvokas ja mukavuudenhaluinen diiva ja tulinen metsästäjä. Afgaani hankkimisesta olin haaveillut jo pikkutytöstä lähtien (kukapa ei olisi...=)), mutta pitkään piti harkita, ennen kuin päätin jaksavani turkinhoidon, rapakelit ja muut ihanuudet. Keräsin siis rohkeuteni, lähdin kolkuttelemaan afgaanimaailman ovea noutajaihmisenä ja sain mitä lämpimimmän vastaanoton!

Kukka muutti meille Joulukuussa 2000. Se oli pentuna tietenkin villikko, mutta suhtautui kaikkeen toisaalta hyvin "coolisti". Se ikään kuin tiesi alusta lähtien miten eri tilanteissa tuli käyttäytyä. Aikuisenakin Kukalla oli nuo kaksi puolta; itämainen, valtakuntaansa arvokkaasti silmäilevä prinsessa ja toisaalta hyvin leikkisä liehuletti, joka paini ja kisaili parhaiden kamujensa Olgan ja Göstan kanssa pihalla niin, että nurmi oli rullalla.

Kukan kanssa harrastin näyttelyitä sekä rodunomaisia koemuotoja rata- ja maastojuoksuja. Menestystäkin tuli mukavasti. Juoksupuolella Kukka osoittautui olevansa nopea ja ketterä metsästäjä. Nuorena juokseminen sujui porukassa nätisti, mutta iän karttuessa Kukan mielenkiinto selvästi siirtyi ajoittain vieheestä toisiin hulmuturkkeihin. Niinpä Kukkis siirtyi nauttimaan juoksemisesta ilman kilpailupaineita.


 

Cavalier kingcharlerinspanieli narttu

Jablen Wannabe

- Ilona -

18.03.1999 - 06.07.2010 

isä: Ricksbury Royal Revenge "James" FIN MVA
emä: Panda´s Lise-Lotte "Liisa" FIN S MVA V-95

Kasvattaja: Jaana Leppiaho, Kennel Jablen

Terveys: Silmät, polvet, sydän terveet (sydän 9-vuotiaana ilman sivuääniä)

Näyttelyt: 2 X PN2, muutama SA 

Kuvia Ilonasta     Ilona noutaa

                                                                                                             Ilona 3-vuotiaana

Ilona tuli meille nimensä mukaisesti tuomaan iloa, kun Erro-flattimme kuoli äkillisesti kesällä 2000 ja Gunde-kihara jäi ainoaksi koiraksi. Vuoden ikäinen Ilona oli palautunut kasvattajalle omistajaperheessä puhjenneen allergian takia. Olin ajatellut pienen koiran hankkimista lapsille ja niinpä Ilona muutti meille perheen lemmikiksi ja Gunden seuraksi. Juuri Gundelle Ilona oli aina koiristamme "se tärkein".

Ilonan kanssa harrastimme näyttelyitä. Arvostelut olivat olleet tasaisen hyviä, mutta sertit jäivät saavuttamatta. Esiintymisestä voitot eivät ainakaan jääneet kiinni - Ilona oli koiristani se, joka tykkäsi kehässä olosta minun kanssani. Takajaloilla seisten tehdyt ilopiruetit olivat sen bravuuri! Luonteeltaan Ilona oli tyypillinen cavalier, aika pehmeä ja kiltti sekä mielettömän ahne. Vanilja-rinkilät olivat sen suurin kulinaristinen intohimo!

Ilona sai pentueen marraskuussa 2001 isänä FIN MVA Panda´s Joshua Junior. Pentuja syntyi viisi, neljä urosta ja yksi narttu; Kukkasen Kuulajätti, Kepponen, Kettunen, Kesytön ja Kultakutri. Pentujen kasvun seuraaminen oli todella antoisaa ja luopuminen niistä kovin vaikeaa. Pennut menivät kaikki perheidensä ensimmäisiksi koiriksi ja lemmikeiksi.


 

Kiharakarvainen noutajauros

FIN & N MVA

Kulteen Adaggio

- Gunde -

30.01.1996 - 09.10.2006

isä: Naminamin Sulo "Sulo" FIN MVA, NOME AVO1
emä: Oak´s Up-To-Date "Tupu" FIN MVA

Kasvattaja, Petri Paavola, Kennel Kulteen

Terveys: Lonkat B/C,  terveet silmät, säkäkorkeus 68,5 cm

Näyttelyt: FIN & N MVA, 2 X CACIB, 2 X cert Ruotsista
Kokeet: NOME ALO 3, LTE +190

Kuvia Gundesta

 Gunde 2-vuotiaana mökillä Simossa

Gunde oli ensimmäinen kiharani ja MINUN koirani. Se oli ihana luotettava perheenjäsen, järkähtämätön ja lojaali ystävä ja lasten paras leikkikaveri. Gunde oli innokas noutaja, mutta toisaalta omapäinen ja hyvin itsenäinen työskentelijä. Gunde ehti olla Olgalle isähahmo ja esikuva;  ellei Olgalla jokin asia sujunut, niin Gunde näytti kuinka homma hoidetaan! Gunde oli suuri persoona ja sillä tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni.


 

Sileäkarvainen noutajauros

Blackpicks Erroll

- Erro -

26.03.1990 - 21.06.2000

isä: Vilkeri Julius FIN MVA
emä: Blackpicks Aleksandra "Sandra"

Kasvattaja: Tuula Rajala, Kennel Blackpicks

Terveys: Lonkat A2, terveet silmät

Näyttelyt: 2 x sert
Kokeet: NOU1

Kuvia Errosta 

                                                                                                 Erro ja sorsasaalis v. 1993

Erro oli ensimmäinen oma koirani. Se oli tyypillinen flatti, häntä heiluen täysillä mukana kaikessa. Ja Erro todella osallistui kaikkeen - nuorenparin "ainokaisena" se oli sen etuoikeus!=) Erron kanssa tutustuin noutajaharrastukseen ja tein taatusti kaikki alokasmaiset koulutusvirheet. Taipparit läpäisimme vuotisena ensi yrittämällä, mutta NOME-ura katkesi kuumumisesta johtuviin riistankäsittelyongelmiin. Jahtikoirana Erro oli väsymätön ja sitkeä työskentelijä, jonka mielielementti oli vesi.