Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Päivitykset ja Uutiset 2012-2013

07.12.2013

Ensilumi satoi eilen maahan ja vihdoin on valoisaa, puhdasta ja jotenkin jouluista! Helga 4kk on ollut lumesta riemuissaan, kuten pennut yleensäkin. Se pyytää pihalle jatkuvasti lunta ihmettelemään:) Sisäsiisteydessä on otettu yhtäkkiä iso harppaus eteenpäin. Koko viikkona pentu on liristellyt lattialle vain kerran. Yöt ovat menneet "kuivana". Hampaat myös vaihtuvat kovaa kyytiä. Ihanaa päästä eroon noista pentunaskaleista:-) 

Alla kuva Siiristä ja Helgasta tältä päivältä. Tämä viikonloppu on rento ja kiireetön, mutta tulevana viikonloppuna on edessä Messari! Siellä sitten häärin monipuolisissa tehtävissä, lauantaina talkoillen luettelon myynnissä ja sunnuntaina kultaisia arvostellen. Nyt jo on vähän perhosia vatsassa, hauskaa ja jännittävää:)

helga_ja_siiri_7.12.2013.jpg

Helga ja Siiri 7.12.2013

16.11.2013

Helga täyttää tänään jo 15 viikkoa, niin se aika rientää! Yritimme Siirin kanssa ottaa siitä seisomakuvan, mutta se onnistui näyttämään niissä joko muulilta tai kissalta, joten luovutimme:) Sen sijaan otimme Helgasta naamakuvan, korvakarvat näemmä pitäisi trimmata. Painoa Helgalla on 16,6kg ja se on kasvattanut hurmaavat pikkukiharat selkäänsä parin viikon aikana:)

Helga on hiljalleen päässyt isojen koirien mukaan pururadoille ja metsiin pidemmille lenkille ja niistä se nauttii kovasti! Myös koirapuistosta on löytynyt aina joskus mukavaa pentuseuraa. Sisäsiisteys on vielä vähän hakusessa. Isommat hädät Helga on tehnyt ulos alusta saakka, mutta pissalätäköitä kyllä joutuu vielä siivoilemaan.

Noutamista emme ole sen ihmeemmin treenanneet, Helga on vain saanut hengailla pellolla isojen koirien mukana. Muutamaan otteeseen se on omatoimisesti käynyt poimimassa dameja talteen. Luovutusharjoituksia olen tehnyt ihan erikseen sisällä. Kaikenkaikkiaan meillä on mennyt kolmen kiharan kanssa oikein hienosti! Helga on hurmaava pieni tyttö, reipas, utelias ja kasvaa tasaisesti ja nätisti!

helgan_paa_15vkoa.jpg

Helga 15vkoa

19.10.2013

Helga on nyt kuulunut kalustoon 2,5 viikkoa. Isojen koirien nyrpeys on hiljalleen sulanut hyväksynnäksi. Tänään Helga pääsi ensimmäistä kertaa mukaan isojen leikkeihin, kun Olga täti vihdoin sanoi "kyllä " pennun leikkiinkutsuun! Olemme Helgan kanssa lähinnä opetelleet normaalia elämää, ja siinähän sitä riittää tekemistä! Narulenkin ovat kyllä melkoista showta kahden aikuisen ja pennun kanssa, mutta päivittäin edistytään hiljalleen. Yksinolot (tai laumassa yksin) ovat sujuneet tähän saakka hyvin (kop-kop). Onneksi kovin pitkiä päiviä ei meillä pennulle tule, kun on vielä pari koululaista talossa.

Noutohommia Helga on päässyt ihmettelemään pellolle isojen mukana, ja kotona olemme vähän ruvenneet harjoittelemaan luovutuksia. Puntarillekin Helga on päässyt. Tänään ikää 11 viikkoa ja painoa 11.8 kg. Vanttera tyttö:-)

eka_leikki_19.10.2013.jpg

Eka leikki porukalla 19.10.2013

05.10.2013

Keskiviikkona perheemme tasainen elämä sai kerta heitolla vähän ravistelua, kun Piikkiöstä meille matkusti reippaana auton kyydissä pieni musta kiharatyttö "Helga", viralliselta nimeltään Caballus Iron Lady:) Isoilla kiharoilla on tulijassa selvästi sulattelemista, joskin tänään on jo ollut näkyvissä vähän suopeampaa ilmettä pennun suuntaan. Helga on tosi fiksu pentu, ei tunge itseään isojen tielle, vaan varovasti tekee tuttavuutta. Muutenkin ensimmäiset päivät ovat menneet hyvin Helgan kanssa. Hienosti on pieni musta koira hitsautunut osaksi perhettä jo näin lyhyessä ajassa!:)
 

helha_ja_veli2.jpg

Hei, olen Helga, Caballus iron Lady, 8vkoa:) Kuva: Marika Simelius

23.09.2013

Lauantaina siitä sitten tuli totta: kasvattini sai NOME-kokeesta voittajaluokan ykkösen!!:) Sari ja Voitto onnistuivat siinä, mikä viikko sitten jäi harmittavan lähelle. Pakko myöntää, että melkein tuli tippa silmään, kun aivoni lopulta rekisteröivät Sarin viestin sisällön:D Voittajaluokan ykkönen on kiharalle hyvin harvinainen tulos, ja onkin rotumme kannalta hienoa nähdä, että kyllä kihara toimii kun hyvä koira ja hyvä ohjaaja löytävät yhteisen sävelen!! Niin, niin paljon onnea Sari, ja kiitos - lauantai oli kasvattajan onnenpäivä:) 

16.09.2013

Todella kiva Kiharamestaruusviikonloppu Kemiössä on takana. Kotona kaksi väsynyttä koiraa ja yksi melko uupunut emäntä:) Ajoimme koepaikalle perjantaina jolloin ohjelmassa oli maastojen katselua ja muuta yleistä järjestelyhomma. Lauantaina varhain aamulla päästiin sitten tuomarimme Tobinan johdolla, upean sään vallitessa, tositoimiin avo- ja voittajaluokkien merkeissä. Ainoana kiharana mestaruutta tavoitteli Kukkasen Vettenvaltias, joka ohjaajansa Sarin kanssa teki upeaa työtä ihan kokeen loppumetreille saakka. Vaikea sanoa, oliko syynä väsyminen vai mikä, mutta jostain syystä viimeinen tehtävä ei enää sujunut kuten Strömsössä, ja hieno tulos lipsahti nollille maaliviivoilla. Tällaista tämä koiraurheilu joskus on! Voiton ja Sarin toimintaa oli kuitenkin upea seurata. Hienoa työtä ja tyylikästä, eleetöntä ohjaamista:)

Sunnuntaina oli sitten vuorossa alokasluokka. Siellä kiharoita oli enemmän ja tuloksiakin saatiin. Kiharakisällin tittelin voitti Kukkasen Vallisneria, joka ohjaajansa Åsan kanssa tällä kertaa onnistui saamaan hienon koesuorituksen jälkeen kaninkin sieltä jäljen päästä!:) Åsa palkittiin myös kokeen parhaana ohjaajana. Paljon onnea Åsa ja Demi! Ja tervemenoa avoimeen luokkaan!!

Göstan suorituksessa ei ole paljoa kerrottavaa jälkipolville. Ohjausvaris saatiin kyllä talteen, mutta hakuruudussa herra päätti vaihtaa löytämänsä lokin kaniin. Sen se sitten ylväästi kiikutti emännälle ja nollasi kokeen. Muutenkin Gösta on nyt selvästi ottanut vapauksia koesuorituksen aikana. Se on aika kuriton, hääräilee ja tekee omia ratkaisuja. Täytyy laittaa herra ruotuun ennen kun kokeisiin on asiaa. WT-harjoitukset taas vain ohjelmaan, niin eiköhän se siitä:-)
 

demi_8271.jpg

Demi palauttaa kanin kiharamestaruudessa jälkiosuudella. Kuva: Marika Simelius
 

01.09.2013

Kaksi kasvattia starttasi eilen NOME-kokeessa, Demi ja Åsa alokasluokassa Antti Nurmen tuomaroimana ja Voitto & Sari voittajaluokassa Ossi Kähärän silmien alla. Demin koe oli mennyt hienosti ja se pääsikin jäljelle saakka. Jostain syystä Demi ei yrityksestä huolimatta löytänyt kania ja ykkönen valui näin käsistä. Tuloksena ALO2. Voiton suoritus toi sille ensimmäisen voittaluokan tuloksen, VOI3!:) Ohjaus oli ollut vähän raskas ja markkeerauksissa olisi saanut olla hieman enemmän suoraviivaisuutta, mutta muuten parivaljakko suoritti kokeen läpi ilman ongelmia. Todella lämpimät onnittelut Sari, tulos "kuninkuusluokasta" on upea juttu!:)

Me olemme kiharoiden kanssa treenailleet nomea ja kiharamestaruudessa on tarkoitus startata Göstalla jälleen siellä alokasluokassa. Treeneissä ei ongelmia ole ollut, joten ihan kiva ottaa Gösta mukaan mestaruusviikonloppuun. Muuten kihararintamalla elän jännittäviä aikoja. Saapa nähdä onko meillä kuukauden sisällä pieni kiharainen naskalihammas talossa:D

30.07.2013

Sain paikan Padasjoen NOME-kokeeseen 27.7. Göstalle ja lähdimme kokeilemaan, josko homma sujuisi paremmin kun toukokuussa. Treeneissä nimittäin Gösta on ollut hyvä, tuonut nätisti kaikkea riistaa ja hakukin on toiminut ihan jees. Koepaikalla minulle selvisi, että vaikka koe oli tosi kivasti suunniteltu ja periaatteessa helppo, hyvin helteinen keli yhdistettynä voimakkaasti tuoksuvaan suokasvillisuuteen tekisi hakuruudusta haastavan. Niinhän siinä sitten kävi, että vaikka muut kokeen osa-alueet (kaksi ykkösmarkkeerausta ja maaohjaus) Gösta selvitti, niin haku tökki, kuten niin monella muullakin koiralla. Kuudesta riistasta löytyi neljä, mutta sitten herra G oli selvästi sitä mieltä, että kaik´on haettu ja siirtyi etsimään riistoja koejärjestäjien riistalaatikoista. Ja kun se kiellettiin, omapäinen kiharani päätti ryhtyä kerjäämään kanasalaattia lounastavilta koetoimitsijoilta:D Töitä se teki kuitenkin sen verran, että tulos tuli, tuttu ALO3. Tuomari Raimo Huhtiniemi, joka oli uusi mukava tuttavuus, antoi koirille tosi paljon mahdollisuuksia onnistua. Ei tule kiharan kanssa harrastamisesta ikinä tylsää:)

p1290326.jpg

Gösta treenaa vesiohjausta Kemissä. Kuva: Fred Sunden

19.07.2013

Pitkästä aikaa on näillekin sivuille päivitettävää! En ole koirineni tehnyt mitään erikoista tässä kuluneena kahtena kuukautena, paitsi treenaillut satunnaisesti. Ja lenkkeillyt paljon, jotta koirat pysyvät kuosissa:)

Olga starttasi tänään Kemissä Kiharakerhon toko-mestaruudessa avoimessa luokassa. Päätös osallistua kokeeseen oli minulle valitettavan tyypilliseen tyyliin mallia "ex tempore", en vain saa harjoiteltua jollei kokeen uhka leiju kulman takana:D Huomasin kesäkuussa yllätyksekseni, että Olga vuoden tauon jälkeen osaa aika mukavasti avoimen luokan liikkeet. Niinpä laitoin paperit kokeeseen vetämään.

Koska paikallaolo vuosi sitten meni Olgalla paarmajahdin merkeissä jännitin sitä aikalailla. Onneksi se kokeessa meni hyvin, ja siitä oli helppo jatkaa muihin liikkeisiin. Ne menivät hienosti, Olga teki kaunista, rauhallista työtä ja yllätti minut suorittamalla jopa kaukokäskyt ja hypyn, jota emme ole oikealla esteellä harjoitelleet. Tuomari Marja-Leena Hituri pudotti aiheellisesti muutaman liikkeen pisteitä ohjaajan toilailujen takia, mutta lopputulos oli silti AVO1, 166 pistettä!:) Olen niin tyytyväinen Olgan suoritukseen. On se verraton muori!!

19.05.2013

NOME-kausi 2013 tuli sitten korkattua vallan extempore, kun ajelin aamulla Perniöön Göstan kanssa. Koe, joka oli Auran Nuuskujen järjestämä, oli mainiosti suunniteltu ja tuomarina toimi ystävällinen herrasmies Jouni Vimpeli. Göstan lisäksi Kukkasen kiharoita oli startissa kaksi muutakin: Åsa ja Demi alokasluokassa ja Sari & Voitto Avoimessa. Alokasluokan kokeessa jännitin eniten alun kaksoismarkkeerausta, sillä noita ei ole tullut treenattua sitten viime syksyn kokeen. Gösta on kyllä melko outo lintu koiraksi, odotuspaikalla se hääräilee ja pyörii, mutta kokeessa se on NIIN rauhallinen! Gösta taiteili kokeen läpi rauhalliseen ja filosofiseen tyyliin. Kaikilla osa-alueilla oli pieniä puutteita, mutta niin vain saimme tehtävät suoritettua ja tuloksena ALO3. Olen kyllä tosi tyytyväinen, tulos on aina tulos:) 

Åsa ja Demi starttasivat alo-luokan viimeisenä. Suoritus oli oikein mallikas ja yksi riista lisää hakuruudusta olisi pitänyt parin kiinni ykkösessä. Nyt tuloksena hienoa ALO2! Paljon onnea Åsa! Kiva kun lähdit myös kokeeseen muutaman päivän varotusajalla kasvattajan villitsemänä:D

Päivän hienoin suoritus kasvateilleni tuli kuitenkin avoimesta luokasta, jossa Sari ja Voitto suorittivat Risto Heikkosen tuomaroiman kokeen tyylipuhtaasti. Pari sai kotiin viemiseksi toisen AVO1-tuloksensa:) Paljon, paljon onnea Sari! Ja mars voittajaluokkaan Kukkasen Vettenvaltias!!!

voitto_19.5.2013.jpg

Sari ja Voitto AVO-luokan tuloksia odottelemassa.

14.05.2013

Pitkästä aikaa innostuin kirjoittelemaan kotisivuille!:) Koirien talvikooma on nyt ohi ja olen muutamaan kertaan innostunut treenaamaan noutamista, pariin otteeseen jopa riistan kanssa. Gösta on nimittäin päässyt Twiin taipparitreeneissä muistelemaan varisten palauttamista. Ja onhan se taas aluksi ollut melkoista ihmettelyä... Onneksi alkukankeuden jälkeen ne vaakut ovat sieltä ruvenneet nousemaan. No, jos Gösta ei ole häikäissyt taippariruudussa, niin Twii sitten senkin edestä - nuoren tollerin taipparit menivät läpi että heilahtaa! Onneksi olkoon Eeva:)

Koska Göstan on kerran vuodessa päästävä kokeeseen, niin päätin extempore ilmoittaa sen ensi viikonlopun karkeloihin kun paikkoja löytyi! Nyt sitten on muutama päivä aikaa muistella metsästyskokeen eri osa-alueita kiharoiden kanssa:)

 

makke.jpg

Make ja Olga lähdössä metsästysreissulle pari vuotta sitten

 

16.02.2013

Vuoden 2012 Vuoden Kihara-kisan tulokset ovat ihanaa luettavaa! Onnellinen kasvattaja pääsee näin toteamaan, että Vuoden Kihara 2012 on Kukkasen Vettenvaltias ja hopeaa nappasi tiukan kisan jälkeen TVA BH Kukkasen Vallisneria:) Voiton tulokset tulivat NOME:stä, WT:stä ja MEJÄ:stä. Demi taas teki suvereenia jälkeä tokokokeissa ja keräsi pisteitä myös WT:stä ja NOME-B:sta. Paljon onnea molemmille koirille omistajineen (myös Pertille!) ja kaunis kiitos kasvattajan puolesta. Hyvät koirat tarvitsevat hyvät ohjaajat, että pääsevät tuollaisiin tuloksiin.

 

demi_ja_asa.jpg

Vuoden Kihara-kisan hopeapari, FI TVA BH Kukkasen Vallisneria ja Åsa
Kuva: Tarja Simos-Grönholm

16.12.2012

Tänään sain jälleen mukavia tottelevaisuuskoeuutisia Lappeenrannasta. Minna ja Onni nappasivat reilun viikon sisään alokasluokasta kaksi ykköstä pistein 190.5 ja 182. Näin Onni sai kolmella kokeella alokasluokan "pulkkaan" ja on nyt BH TK1 Kukkasen Vesisota:) Lämpimät onnittelut hienolle parille, ja tervemenoa avoimeen luokkaan tulevana vuonna!! 


02.12.2012

Talvi on tullut rytinällä Nurmijärvelle. Koirat ovat niin onnellisia! Ja kyllä on emäntäkin, kun pitkä rapainen pimeä jakso on edes hetkeksi takana. Vaikka koiria on taloudessa enää kaksi, on kuraa kulkeutunut sisälle ihan mukavasti. Alakerran matoista todella näkee, että eletään lemmikkitaloudessa:) Pitkä syksy on myös saanut kiharat tiputtamaan turkkiaan kiitettävästi. Onneksi omia koiria ei ole ilmoitettu Messariin!

Treenirintamalla on ollut hiljaista. Viikonloput ovat täyttyneet kaikenlaisista riennoista ja töiden jälkeen ei enää näe yhtään mitään. Mutta minkäs teet. Aikuisen kiharat ovat kuitenkin siitä ihania, että vaikuttavat levollisilta, vaikka treenit ovat tauolla. Hyvät lenkit ja pienet sisäpelit pitävät ne tyytyväisinä.

 

pc027923.jpg

Olga lumihommissa 2.12.2012

03.11.2012

Tänään ja viime viikonloppuna Eeva on innostanut minut taas treeneihin koirien kanssa. Häiriöihin nämä meidän koirat ainakin tottuvat, kun kumpanakin treenikertana puoli Nurmijärveä on päättänyt lähteä samaan aikaan ulkoilemaan; mm. frisbeegolfin harrastajia on vieläkin liikenteessä yllättävän paljon. No, sopu sijaa antaa, ja muutama kulkija on oikein jäänyt katselemaan noutavien koirien tekemisiä:)

Olgan luonteen ihastuttavat "omituisuudet" tuntuvat korostuvat iän karttuessa. Sen halu piilottaa puruluut on nyt laajentunut myös juomapulloihin. Käsittämätöntä, että se yrittää kesken lenkin talutushihnassa ollessaan kaivaa kantamansa juomapullon (se haluaa aina kantaa pulloa, muu ei tule kysymykseenkään!) lenkkipolun varteen!:-) Onneksi piilotushalut eivät ole levinneet noutotreenehin. Siellä toiminta on hyvää ja suoraviivaista.

Ensi viikonloppuna minulla on edessä tiivis ja hauska urakka Helsingin pentunäyttelyssä. Kehässä yli 80 pentua ja rotukirjokin on melkoinen. Saa nähdä pääseekö tuomaritäti pois Messarista ilman pentukuumetta...:)

 

muistoja_2006.jpg

Muistoja vuodelta 2006: Gunde, Samuli, Siiri, Olga ja Ilona

13.10.2012

Aamulla mietin kellon soidessa hetken aikaa, että onko järkeä lähteä päiväksi palelemaan WT-kokeeseen, mutta lähdin silti:) Ajelimme siis Göstan kanssa Kärkölään kokeilemaan osaammeko enää alokasluokan tehtäviä puolentoista vuoden tauon jälkeen. Kokeessa olivat avoimessa luokassa mukana myös Voitto ja Demi. Mukava kiharaedustus sisarusten toimesta siis paikalla!

Kahdella ensimmäisellä rastilla Gösta näytti tuomareille, että osaa nostaa jalkaa palauttaessa. Valitettavasti tuomaristo (Sarkkinen/Ronkainen) ei arvostanut tätä osaamisaluetta ja voikin sanoa, että mr G kuseksi itsensä ulos finaalista. Kaksi jälkimmäistä rastia (tuomari Fontell) meni ilman jalan nostoa, mutta toisessa markkeerauksen löytämiseen tuhraantui turhan paljon aikaa. Niinpä meillä ei ollut asiaa finaaliin, mutta tulos tuli silti. Pisteitä 54 ja ALO2 (rastipisteet 13,12,17,12). Josko se ykkönen sitten ensi vuonna..:)

Voitto ja Demi emäntineen edustivat kiharoita avoimessa luokassa. Voitto keräsi rasteilta pisteitä 50, tuloksena AVO2. Onnea!:) Demin tie finaaliin katkesi vesirastilla, jossa ravistelu ja damin pudotus emännän jalkoihin nollasivat kokeen. Pisteitä Demi ja Åsa saivat kolmelta rastilta hienot 51 (19,18,14,0).

Ensi lauantaina minulla on sitten aivan toisenlainen päivä, kun SNJ:n näyttelyssä saan arvostella paljon kauniita noutajia, kultaisia ja kiharakarvaisia:-) 

 

24.09.2012

Kukkasen Vettenvaltias otti eilen Vesilahden nome-kokeesta ensimmäisen AVO1-tuloksensa!!Vihdoin hyvät treenit siirtyivät kokeeseen ja kaikki kokeen osa-alueet sujuivat ykkösen arvoisesti. Paljon, paljon onnea Sari ja Voitto! Usko omaan tekemiseen palkittiin komeasti:)

Viikkoa ennen Voitto starttasi isäntänsä Pertin kanssa elämänsä toisessa MEJÄ-kokeessa. Yksi hukka tiputti suorituksen pisteen päähän ykkösestä, eli tuloksena AVO2/39 pistettä. Onnittelut!!

voitto_raasepori.jpg

Kukkasen Vettenvaltias Kuva: Markku Kastepohja

16.09.2012

BH Kukkasen Vesisota osallistui tänään luonnetestiin emäntänsä Minnan kanssa. Onnia arvioivat tuomarit Jorma Lankinen ja Sirpa Heilä. Kiharapoika porskutti testin läpi hyvällä itseluottamuksella ilman ongelmia ja pisteitä kertyi hulppeat +223 (toimintakyky +1, terävyys +1, puolustushalu +3, taisteluhalu +2, hermorakenne +2, temperamentti +3, kovuus +3, luoksepäästävyys +3, laukausvarma). Tuomarit olivat todenneet, että Minnalla on hieno koira!! Kasvattaja onnittelee!:)

15.09.2012

Gösta kävi tänään tekemässä vuoden ainoan NOME-starttinsa Hattulassa. Vähän kyllä hirvitti, miten koe sujuu kovin puutteellisella harjoittelutaustalla, mutta kokeilemaan lähdettiin. Gösta suoritti kokeen kaikki osa-alueet läpi mukavasti. Ohjaus olisi saanut olla suoraviivaisempi ja kaksoismarkkeerauksen toinen heitto tuli talteen pienten mutkien kautta. Hausta löytyi kaikkiaan 5 riistaa. Erityisesti vesialueen Gösta tyhjensi rauhallisesti ja kauniisti. Riistankäsittely oli moitteetonta ja luovutukset kauniita.

Tuomari Tobina Nyman tuumasi, että onpas tässä erikoinen koira, toisaalta tehokas ja vaivattomasti työskentelevä, toisaalta välillä keskittymiskyvyttömän oloinen. Päivän persoonallisin esitys palkittiin tuloksella ALO2. Kotiin kokeesta ajeli hyvin tyytyväinen emäntä!:)

 

p9157466.jpg

Gösta Vanamajalla 15.9.2012

09.09.2012

Kukkasen Vallisneria emäntineen vain porskuttaa tokorintamalla. Tuloksena eilisestä kokeesta taas EVI1 pistein 291. Tokoasiat tuntuvat parilla olevan hanskassa, paljon onnea!!:) Minullakin oli eilen kiva ja jännittävä päivä, kun sain arvostella kultsuerkkarissa pennut ja veteraanit. Paljon ihania koiria ja erityisesti tosi mukavia ihmisiä. Kiitos!

Tänään kävimme aamulenkin yhteydessä tekemässä hakutreeniä soisessa ja vetisessä ympäristössä kiharoiden kanssa. Olgalla ja Göstalla oli intoa välillä enemmän kuin järkeä, mutta parempi ehkä näin. Pitää kokeilla joku päivä, toimiiko homma myös riistoilla. Tai kokeessahan tuo nyt viimeistään nähdään..:)

 

02.09.2012

BH Kukkasen Vesisota eli Onni ja emäntänsä korkkasivat eilen toko-uransa Hollolassa. Tuloksena alokasluokan kokeesta olivat upeat pisteet 194 ja ALO1! Paljon onnea Minna, pääsitte jo toiseen kertaan yllättämään kasvattajatädin melko perusteellisesti:D

Åsa ja Demi vaihtoivat välillä tokoilun noutajien metsästyskokeisiin. Alokasluokan startti oli Åsan mukaan aika vaikea, ja hankaluudet kaksoismarkkeerauksessa ja ohjauksessa pudottivat palkintosijaa. Tuloksena kuitenkin ALO3. Kun kaikki riista nyt tuntuu Demille kelpaavan, ei ykkönen enää ole kaukana. Paljon onnea!!:)

26.08.2012

Kukkasen Vallisneria osallistui eilen pienen tauon jälkeen toko-kokeeseen ja hienostihan se sujui. Demi taiteili emäntänsä Åsan kanssa uransa kuudennen EVL1 tuloksen! Åsan mukaan Demi oli juoksun jälkeen vähän tahmea, mutta lopputulos oli kyllä hieno. Paljon onnea:) Kukkasen Vettenvaltias starttasi nome-kokeseessa, tuloksena AVO2. Hapuilu haun alussa tiputti muuten hyvin sujuneen suorituksen pois ykkösestä. Onnittelut komeasta tuloksesta!:)

Me Göstan kanssa ajelimme eilen Orimattilaan WT-treeneihin, sillä halusin nähdä, miten homma sujuu reilun vuoden tauon jälkeen. Osallistuimme todella mainioihin harjoituksiin, jossa taitavien avo-tasoisten koirien kanssa Gösta pääsi muistelemaan noutamisen ja rivissä istumisen saloja:) Olin kyllä yllättynyt, kuinka hyvin mr G selvisi muutaman tunnin urakasta. Varsinkin ohjaukset häiriöiden välistä menivät ällistyttävän hyvin. Markkeerauksissa oli ajoittain tekemistä, kun ne meinasivat selvästi unohtua pitkän odottamisen jälkeen ja pitihän Göstan muutaman kerran näyttää kuinka jalkaa nostetaan... Vauhtia oli hyvin, palautukset hienoja ja rivissä oleminen ihan ok. Paikalla ei kyllä olisi kokoajan pysynyt ilman narua, sillä läheltä ammutut damit ja vierestä ryntäävät koirat kyllä nostivat kierroksia ajoittain. Mutta summa summarum, alokasluokkaan voisi vielä syksyllä mennä. Kummasti vain Gösta muisti asioita, vaikka tauko on venähtänyt luvattoman pitkäksi!

Tänään sitten kävimme Kalevan kisoissa ihailemassa hienoja keihäskaaria. Muutaman keihäsmiehen kun saisi joskus dameja heittelemään, niin ei olisi damipyssylle tarvetta:D

29.07.2012

Perjantaina kävin Göstan kanssa kokeilemassa miten maistuu riistan noutaminen vuoden tauon jälkeen. Gösta oli "nollakoirana" Twiille varishakuruudussa ja nouti myös lokkia vedestä. Päätin jo etukäteen, että annan kiharaherran ihan itse päättää, haluaako se tuoda variksia vai ei. Oli huvittavaa seurata, miten Gösta kartoitti hakuruutua selvästi toivoen sieltä löytyvän jotakin muuta kun vaakkuja, mutta kun parempaa ei ollut tarjolla, alkoivat harmaa-mustat linnut tulla emännälle yhä parantuvalla tahdilla. Lopuksi tehty sokko-ohjaus variksella oli jo oikein hyvä ja vauhdikas. Kaipa se täytyy joku nome-koe käydä, jos tuo riista kelpaa tuohon malliin!

Twii-tolleri teki tosi hienoa työtä elämänsä ensimmäisessä riistaruudussa. Hyvillä mielin voi Eeva lähteä punaturkin kanssa taippareihin!

gosta_maalissa2.jpg

Gösta maalivahtina 27.7.2012

20.07.2012

Kukkasen Vettenvaltias ja isäntänsä Pertti aloittivat MEJÄ-uransa varsin komeasti SNJ:n kesäleirin kokeessa. Tuloksena debyytistä oli AVO1 (45p). Paljon onnea Pertti ja Voitto! Otitte perheenkeskeisessä leirikisassa erävoiton - AVO1 vs. AVO2;)

Olgan tokokoe kiharaleirillä tänään ei anna paljon kerrottavaa jälkipolville. Paikallaolossa paarmat pörräsivät kiharamuorin ympärillä ja eihän Olga vanhana paarmantappajana voinut siinä minuuttitolkulla yhdessä kohdassa pötkötellä, vaan ryhtyi liikkumaan pörriäisiä napsiessa. Olin jo etukäteen päättänyt, että jos paikallaolo ei jostain syystä mene nappiin keskeytän kokeen. Viime päivät ovat kuluneet ihan muissa merkeissä ja koirien treenaamiseen ei ole herunut aikaa. Olga ei sellaisella valmistautumisella vaan toimi. Pitää kokeilla tokoa toiste, sitten kun paarmat ja kärpäset siirtyvät talviunille. Huomenna jatketaan leireilyä, mutta ilman koiria. Ne jäävät perinteisesti kotiin!

09.07.2012

Alkukesä on mennä rullaillut ihan muissa kuin koiraharrastuksen merkeissä. Mutta meneehän se näinkin!:) Kävimme kesälomareissulla pohjoisessa ja vasta siellä kiharat pääsivät kunnolla tekemään vesinoutoja Simojoen törmältä. Hienosti ne damit sieltä palautuivat vanhasta muistista. Jos nome-kokeet olisivat dummyilla niihin osallistumista voisi vaikka harkitakin....;) Riistoihin en ole koskenut sitten viime kesän, eikä motivaatio kyseiseen toimintaan ole tälläkään hetkellä korkealla. Pakasteessa ei ole tilaa variksille! Tokoa sen sijaan olen vähän muistutellut Olgalle ja opettanut Göstalle alo-liikkeitä. Hassua miten hyvin Olga muistaa hyppyliikkeen parin vuoden tauon jälkeen ja on niin liikuttavan innoissaan tokoilusta! Göstakin tykkää, mutta sen startti taitaa siirtyä myöhempään kun kiharaleirille. Paikallaolot pitäisi harjoitella häiriön alla ennen koetta.

Onneksi muutama kasvatinomistaja on jaksanut harrastaa myös ihan kokeita. Sari ja Voitto starttasivat SNJ:n kesäleirin WT-kokeessa ja tulostakin tuli: 58 pistettä ja AVO2. Paljon onnea!:) Myös Åsa ja Demi kävivät startissa, tällä kertaa nome-kokeessa. Koe meni hyvin ja tuloksena Demille ALO2! Onnea! Siitä on hyvä jatkaa nome-uraa!:-)

27.05.2012

Äiti Olga ja tytär Demi osallistuivat molemmat tahoillaan kokeisiin tänä aamuna. Åsa ja Demi starttasivat TOKO:n EVL-luokassa. Helteestä huolimatta Demi saavutti jälleen EVL1 tuloksen, pisteitä 269 ja sijoitus 1. Paljon onnea Åsa!!:-) Demi on niin hieno pieni kihara!

Olgan kanssa suuntasimme Nummelaan BH-kokeeseen. En ole ikinä nähnyt kyseisen koemuodon suorituksia, joten vähän jännitti mitä on edessä. Ja niinhän se aloittelijan tuurilla meni, että olimme suoritusvuorossa ihan ensimmäisenä.:) Hermoilla ei ehtinyt, eikä paljon herätellä koiraakaan. Se näkyi taluttimessa seuraamisessa, joka olisi saanut olla tiiviimpää. Kun sitten naru otettiin pois Olga heräsi ja esitti tosi hienoa, tiivistä seuraamista. Istuminen, maahanmeno, luoksetulo ja paikallaolo sujuivat mukavasti. Kaupunkiosuus oli sitten ihan rutiinisuoritus - tuomari sanoi, että koira näyttää olevan leppoisalla sunnuntaikävelyllä:)

Näin kiharoiden hanke saada PK-oikeudet takaisin on taas yhtä askelta lähempänä. Olga on nyt FI MVA SV05 SV06 TK1 BH Caballus Waterproof! Minun ihana muori!:)

26.05.2012

Kukkasen Vettenvaltias on ehtinyt vielä kahteen kokeeseen parina viime viikkona. Tuloksena NOME-B-kokeesta AVO3. Ohjaajan kertoman mukaan suorituksen valopilkut olivat hieno ohjaus ja markkeeraukset. Haku sen sijaan ei Voitolta sujunut yhtä hyvin. WT-koe meni jälleen hienosti, tuloksena 59p ja AVO2 sekä sijoitus 2/13 sekä toimitsijoiden valinta! Vain yksi piste jäi puuttumaan finaalipaikasta. Paljon onnea taas kerran Sari!!:-)

Olgan kanssa olemme yrittäneet hioa BH-kokeen seuraamiskaaviota. Huomenna sitten nähdään, meneekö se läpi hyväksyttävällä tavalla. Ja tietenkin koko muukin koe. Koettamaan ainakin lähdetään!:) Gösta-poika on Olgan sivussa opetellut myös TOKO-liikkeitä ja tuntuu olevan kovasti innostunut asiasta. Kai senkin kanssa täytyy ainakin alokas-luokassa startata jossain vaiheessa.

Kesä on täällä ja meidänkin koirien uimakausi on avattu! Alla Olle, eli FI MVA TK1 Kukkasen Vesikiitäjä, näyttää veteenmenon mallia!:-) Kuva: Suvi Virkkala

olle.jpg

12.05.2012

Kukkasen Vettenvaltias ja Sari tekivät kauden ensimmäisen NOME-starttinsa viime sunnuntaina Korppoossa. Tuloksena A-P Fontelin tuomaroimasta kokeesta oli AVO2. Hieno alku koekaudelle!! Paljon onnea!:)

Omat koirat ovat viettäneet turhan lokoisia päiviä, kun emäntä on ollut työreissulla ja muissa riennoissa. Kiire tulee BH-kokeen kanssa, mutta yritetään! Tänä aamuna on toisaalta taas niin kiva mieli, kun tein pitkästä aikaa tottista läheisen koulun viheriöllä. Kiharat ovat niin vilpittömän onnellisia, kun emäntä leikkii ja puuhailee niiden kanssa!:)

29.04.2012

Pieni Demi ja Åsa vaihtoivat välissä lajia ja starttasivat tänään pitkän tauon jälkeen toko-kokeessa. Kun homma toimii, niin ei näytä lajin vaihto haittaavan. Tuloksena kauden ekasta erikoisvoittajaluokan startista oli 295,5 pistettä ja EVL1!!:-) On se kyllä hienoa, miten hyvä kihara voi toimia eri lajeissa noin upeasti, kun yhteistyö ohjaajan kanssa pelaa! Grattis!!:-)

Omien koirien kanssa tämä kaunis päivä on mennyt lenkkeillessä ja pihaa haravoidessa, mutta parina edellisenä päivänä olemme tehneet seuraamisharjoituksia makkaran ja narupallon voimalla. Tavoitteena on edelleen kokeilla Olgan kanssa sitä BH-koetta toukokuussa. Seuraamiskaavio minun pitää vielä opetella ja paikallaoloja täytyy harjoitella. Onneksi on vielä monta viikkoa aikaa!

Hauskaa Wappua kaikille!:)

22.04.2012

Onpas ollut mukava ja monipuolinen viikonloppu! Perjantaina suuntasimme Maken kanssa Hartwall-areenalla katsomaan Michael Bublen konsertin. Se oli lyhyesti sanoen aivan mahtava!!:) Muutaman tunnin yöunien jälkeen starttasin Volvon nokan kohti Tammelan WT-koetta. Ohjelmassa oli talkoilua eli damin heittämistä pellolla, omat koirat jäivät kotiin.

Kaksi kasvattia oli startissa, Demi ja Voitto. Ja nehän sitten ohjaajineen päättivät ilahduttaa pellolla huhkivaa kasvattajaa oikein kunnolla; molemmat etenivät finaaleihin ja nappasivat kokeesta ykköset!!:) Demin tulos oli ALO1 (88p) ja luokkavoitto (1/14) ja Voiton tulos AVO1 (80p) ja sijoitus 3/11. Näin tuli taas todistettua, että toimivan kiharan kanssa voi pärjätä WT-kokeessakin! Oli kivaa, kun tuomarit arvostivat hyvin markkeeraavaa koiraa. Senhän kihara kyllä osaa, kun muut osa-alueet ovat kunnossa. Paljon onnea Sari ja Åsa!! Ehkä minun täytyy vielä kaivaa tuo Göstakin naftaliinista ja lähteä metsästämään sitä WT-ykköstä:-)

olga_18.4.2012.jpg

Olga 18.4.2012

14.04.2012

Sillä aikaa kun minä pesin kotona ikkunoita starttasi kaksi kasvattia, Kukkasen Vallisneria ja Vettenvaltias, hyisissä oloissa Inkoon WT-kokeessa. Demin ja Åsan ensimmäinen startti virallisessa kokeessa sujui hienosti, tuloksena 58 pistettä ja ALO2!:) Sijoitus oli 4/15 samoilla pisteillä kolmannen kanssa. Finaalipaikka meni yhdellä rastilla markkeerauksen kanssa sählätessä, muuten koe meni hyvin. Paljon onnea Åsa! Hieno suoritus kaikkien konkareiden keskellä vaativassa lajissa!!:)

Voitto-kukkanen teki myös hyvää työtä avoimessa luokassa kolmella rastilla, mutta valitettavasti yksi lipsahti nollille. Sen myötä sitten tuloskin tippui nollille, vaikka pisteet (42) olisivat sellaiseen riittäneetkin. Avoimesta luokasta ei ykkösiä tullut lainkaan, kuten näissä alkukevään kokeissa monesti tuppaa menemään. Ensi viikonloppuna on siten Kiharakerhon WT. Omia koiria en ole ilmoittanut starttiin, koska on kiva konsertti areenalla perjantaina (Mr Buble!), mutta josko sitä jaksaisi raahautua paikalle talkoilemaan.

09.04.2012

Pääsiäiseen mahtui Saariselän reissun lisäksi yksi koiramainenkin päivä, kun Demi ja Åsa ajelivat meille WT-treenien merkeissä. Sparraajina harjoituksissa toimivat ansiokkaasti Löwe ja Twiggis. Koirat tekivät hienosti töitä!:-) Illalla kävin sitten omien koirieni kanssa samalla pellolla tekemässä muutaman markkeerauksen. Kyllä ne olivatkin innoissaan, kun pääsivät pitkästä aikaa noutohommiin!

demi2_9.4.2012.jpg

Demi ja Åsa pääsiäistreeneissä

04.03.2012

Onneksi kevät on taas täällä! Parhaat hiihtokelit "haittaavat" vielä koirahommia, mutta aikansa kutakin. Kiharoiden menetettyä palveluskoirakoe-oikeudet vuoden alusta päätin ainakin Olgan kanssa suorittaa BH-kokeen keväällä. Paikkakin kokeeseen irtosi kuin ihmeen kautta toukokuun lopulle! Göstan saaminen koekuntoon alkukesäksi olisi kovan työn takana, mutta katsotaan.

Ensi sunnuntaina meillä on BH-päivä Riihimäellä. Toivottavasti  muutama muukin koirakko innostuisi kokeen suorittamaan, niin saisimme anottua PK-oikeudet takaisin rodullemme pikaisesti.

Tälle viikolle mahtui myös jännittävä iltapuhde, jonka tuloksena sain sileäkarvaisten noutajien arvosteluoikeudet!:) Ihana rotu, jonka arvosteluoikeuksien saamista arvostan todella!

29.01.2012

Uusi vuosi on jo päässyt hyvään alkuun. Kävimme perheen kanssa lomalla Thaimaassa ja koirat viettivät pari viikkoa mummon ja papan hyvässä hoidossa omassa kodissa. Kun tulimme takaisin, oli vastaanotto riemastunut. Tosin Gösta ryhtyi vaatimaan aamuruokaa isältäni, ei minulta!:)

Olga on tehnyt steriloinnin jälkeen uuden turkin, joka on yhtä hieno kuin aina ennenkin. Saa nähdä, onko seuraava karva sitten erilainen. Muutenkin Olga on ihan kuten ennenkin, eli ainakin tässä vaiheessa leikkauksen huomaa ainoastaan siitä, että juoksuja ei ole.

Treenirintamalla en ole juurikaan ryhdistäytynyt. Pariin otteeseen olen koiria liikuttanut piilottamalla dameja takapihan hankeen tai viemällä niitä lähipellolle noudettavaksi. Kevättä odotellessa!:-)

gosta_29.1.2012.jpg

Gösta 29.1.2012