Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Päivitykset 2007

30.12.2007

"Likainen tusina" on täällä!! Olga synnytti tomerasti maailmaan 12 mustaa kiharaa. Poikia peräti 9 kappaletta ja tyttöjä 3. Synnytys sujui hienosti, vain viimeinen poika oli vähän lujemmassa Olgan ollessa jo väsynyt. Kaikki olivat heti elonvoimaisia ja imeminen sujui mallikkaasti. Päivitän sivuja paremmin huomenna, nyt kätilön on ruvettava itsekin syömään ja lepäämään!=)

1vrk.jpg


 29.12.2007

Vuorokausi 60 kääntyy illaksi ja aamusta saakka Olgan lämmöt ovat olleet laskussa; ensin 37,3, sitten 37,2 ja nyt jääpallomatsista kotiuduttuani enää 36,7. Tiinan ennustus siitä, että pennut syntyvät tänä viikonloppuna taitaa pitää kutinsa. Minua hermostuttaa, Olga ottaa ihan coolisti, ainakin toistaiseksi. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pennut tulevat ulos hengissä ja hyvässä järjestyksessä. Jäämme odottamaan!


 

12.12.2007

Tiina ja Susanna, 14 pikkukiharan ylpeät "Mummot", innostuivat tekemään pentumahavertailun Pepin ja Olgan välillä. Peppi-kiharahan tekaisi syksyllä varsinaisen suurpentueen, josta oli juttuja useassa Pohjois-Suomen lehdessä. Mahavertailun voit katsella täältä. Olgan maha ei ole ihan yhtä suuri kuin Pepin, eihän...??


 

01.11.2007

Puppyplans-sivu päivitetty, sillä onnistunut astutusmatka Åkersbergaan on nyt tehty! Olga ja Tarras olivat välittömästi samalla aaltopituudella ja kun morsian oli juoksuttanut sulhasta kiitolaukkaa pitkin Evan isoa tonttia 10 minuuttia, niin taisi todeta, että hyväksytään!=) Hienoa, kun kaikki sujui niin helposti!

Ja kun noutajaihmiset ovat yhdessä, niin tietenkin juteltiin kiharoista ja treenattiin! Oli mahtavaa taas nähdä Tarras työssä - mikä räjähtävyys ja kuuliaisuus samassa koirassa. Olgalle teimme useita markkeerauksia vaihteleviin paikkoihin. Se teki töitä vauhdilla ja innolla. Treenasimme myös "jätä"-käskyä niille dameille, jotka on tarkoitus hakea myöhemmin, sekä vähän ohjauksia. Sain Evalta palautetta epäselvästä ohjaustyylistäni, sekä kehotuksen olla mahdollisimman paljon hiljaa ja antaa käskyt pillillä. Myös kiitoksen antamiseen onnistuneen suorituksen jälkeen sain hyviä vinkkejä. Mielenkiintoista!

Toivon todella, että astutus tuottaa tulosta ja Olga saa pentuja. Tulee olemaan hyvin mielenkiintoista nähdä, millaisia pikkukiharoita nämä kaksi "vauhtiveikkoa" saavat aikaan. Toivon niissä olevan ruutia ja moottoria moneen menoon, kiharaista ulkomuotoa unohtamatta.


 

06.10.2007

Jos Nurmijärven yllä näkyy epäilyttävä leijuva objekti, niin älkää hätääntykö. Se ei ole vappupallo eikä tuntematon esine avaruudesta vaan minä tämänpäiväisen Padasjoen WT-kokeen jäljiltä!=) Lähdimme kokeilemaan, josko jo saisimme tuloksen tästäkin koemuodosta, kun keväällä meni ryöminnän puolelle ja kyllä kannatti: tuloksena ALO1, pisteitä 85 ja sijoitus 3/15!

Tuomareina toimivat tosi mukavalla tyylillä Pauliina Ahola ja Miso Sipola. Pisteitä saimme rasteilta seuraavasti:

Rasti 1: Ykkösmarkkeeraus ja sen jälkeen ohjaus samaan paikkaan. Olga teki kivan, eleettömän, nopean suorituksen. Etsiskeli markkeerausta hetken, mutta pysyi alueella. Pisteet 17/20.
Rasti 2: Kolme koiraa rivissä pellolla. Metsästä tuli laukausten ja melun saattelemana "ajoketju", jonka saatua "saalista" metsään lähetettiin koirat yksitellen sinne hakuun. Kaikille kaksi noutoa. Passissa olijat saivat olla kytkettynä, mutta vaadittiin rauhallisuutta ja hiljaisuutta. Olga haki damit hyvin, ekan jostain kauempaa, mutta toisen tosi nopeasti. Passissa oli hiljaa, tosin pani maate ja söi ruohoa. Ääntely nollasi tässä muutamien suoritukset. Pisteet 15/20.
Rasti 3: Ykkösmarkkeeraus alamäkeen, jonka jälkeen 90 asteen kulmassa metsässä lähihaku, jonne motivointilaukaus. Olga markkeerasi vähän pitkäksi, mutta selvitti tehtävän itsenäisesti. Lähihaku onnistui myös aika mukavasti. Tämä rasti tuotti yllättäviä ongelmia monelle koirakolle. Pisteet 15/20.
Rasti 4: Parityönä walk-up, tuomari keskellä. Toinen koira kytkettynä, toinen vapaana. Ykkösmarkkeeraus kesken walk-upin ja vapaana ollut noutoon. Sitten parin vaihto. Olga teki hienon, nopean, tarkan suorituksen! Damin pallottelu suussa tullessa pudotti yhden pisteen!;) Pisteet 19/20. Ja finaaliin mentiin!

Finaalissa parina sama kiva tolleri kuin kahdessa muussakin rastissa. Tehtävänä ykkönen korkeaan heinikkoon, puu maamerkkinä. Olga oli passissa nätisti ja teki nopean suorituksen. Pisteet 19/20. Ja ykkönen!=)

Tässä nähtiin, että harjoittelu kannattaa, ja erityisesti useamman lajin harrastaminen! Toko on hyödyttänyt meitä todella paljon, suoritukset olivat ihan eri planeetalta kuin keväällä. Huutelut ja huitomiset olivat poissa, tilalla pilli, selkeämmät lähetykset ja kuuliaisempi, yhteistyöhaluisempi, rauhallisempi koira. Nyt on ihana ruveta odottelemaan juoksun alkamista ja päättää tämä koekausi tähän!=)


 

23.09.2007

Kun vihdoin mahduimme NOME-kokeeseen, niin olihan se lähdettävä kokeilemaan. Päästessäni koepaikalle suolammelle katsomaan tositoimia iski aika totaalinen epätoivo - koe oli meille vaikea ja alusta saakka hyvää hallintaa vaativa. Koe alkoi vesiohjauksella, johon siirryttiin laukauksen säestämänä mäen päältä, koira vapaana seuraten. Sitten kakkonen tosi nopeaan tahtiin, väliä laukauksilla ehkä sekunti. Eka tippui veteen lammen toiselle puolelle, toinen lähelle kaislikkoon. Lopuksi sitten haku.

Onneksi kihara osaa yllättää silloin, kun itse rypee epätoivossa. Olga suoritti kokeen läpi aikalaisen mukavasti. Veteenmenot olisivat saaneet olla huomattavasti suoraviivaisempia ja varisten palautukset tulla käteen saakka. Muuten tyttö teki minusta hienon koesuorituksen! Tuomari Antti Nurmi kirjoitutti koearvostelun näin:

Haku: Liikkuu melko laajalla alueella, mutta saisi etsiä systemaattisemmin
Ohjattavuus: Saadaan melko nopeasti riistalle
Paikallistamiskyky: Muistaa molemmat, mutta välttelee vesityötä ja menee maitse.
Reagointi laukaukseen: Rauhallinen ammuttaessa.
Riistan käsittely: Noutaa linnut pehmeällä otteella, mutta pudottaa osassa luovutuksia.
Vesityöskentely: Välttelee veteenmenoa, mutta menee kuitenkin uimaan.
Yleisvaikutelma: Melko itsenäinen ja kohtuullisen kestävä koira, joka voisi olla innokkaampi 


 
20.08.2007

Takana viikko täyttä menoa ja meininkiä, ilman hengähdystaukoja. Silti oikein mukava sellainen! Tuurilla Siirin ekat yleisurheilun SM-kisat ja oma Kiharamestaruutemme menivät tietenkin päällekkäin. Onnistuin kuitenkin "pienillä" järjestelyillä osallistumaan molempiin. Ja kyllä kannatti lähteä Kauhavalle katsomaan nuorten urheilumittelöitä. Siirillä oli kotiin tuliaisina kaksi henkilökohtaista mitalia (200m aidat hopeaa ja pituus pronssia) sekä yksi joukkuekulta pituudesta!=)

Olga tuli autokyydillä perässä Kauhavalle, ja lauantai-aamuna karautimme kohti Hattulaa ja Kiharamestaruutta. Saapuminen starttiin meni vähän tiukalle, mutta onneksi Nummenpään Ellan pyörällä selvitimme viimeisen pikataipaleen koealueelle vauhdilla!;) Jännittämään en siis ehtinyt, tosin usko startin onnistumiseen moisella valmistautumisella ei ollut järin kova...
Saimme tuomari Harri Siveniltä tällaisen arvostelun:

Haku: Koira työskentelee ajoittain hyvin ja tehokkaasti, mutta työ saisi olla yhtäjaksoisempaa. (Olgalla tuli haun aikana ihmeellisiä notkahduksia, mutta onneksi se toi tarpeeksi riistaa)
Ohjattavuus; Voisi edetä suoraviivaisemmin, saadaan kuitenkin riistalle nopeasti.
Paikallistamiskyky; Noutaa ensimmäisen melko suoraviivaisesti. Toisen noutaa myös hyvin.
Riistan käsittely; Pudottelee osan luovutuksissa. Hieman voimakkaammat otteet parista linnusta. Muutoin hyvät otteet.
Muut ominaisuudet; Voisi olla hieman helpommin hallittavissa. Työskentelee mielellään vedessä ja kosteikoissa. Voisi palauttaa riistat suoraviivaisemmin ohjaajalleen.
Yleisvaikutelma: Innokkaan oloinen koira, jolla tänään sen verran puutteita eri osa-alueilla, että se pudottaa sen parhailta palkinnoilta.
Tulos: ALO3

Vaikka Olga olikin aika ärsyttävä kokeen hakuosuudessa, niin on pakko olla ihan tyytyväinen tulokseen. Valmistautuminen kokeeseen oli kiireiden takia ala-arvoinen, joten siihen nähden neiti teki ihan ok-suorituksen. Etusivulla Sannan ottama kuva Olgasta palauttamassa ylpeänä lokkia.

Kiharamestaruuskokeen parhaat olivat Sari ja Rölli ALO-luokassa ja Petri ja Kama voittajassa. Onnittelut! Onnittelut myös Oskulle ja Sarille, jotka ovat tosissaan lopettaneet "voinollan" harrastamisen!;)

oljajapinja1.jpg15.01.2007

Sivut avattu! Tervetuloa!