Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Pentujen kuulumisia


28.02.2008

Veljekset Gösta ja Olle, toisilta nimiltään "Jaska ja Lore", ovat nyt ainoat kotona olevat minikiharat. Olle etsii vielä omaa kotia, mutta tällä hetkellä sen "kodittomuudessa" on puolensa. Veljekset nauttivat suuresti keskinäisistä painiotteluista.

Jotteivat herrat eläisi ihan pellossa on lapset valjastettu opettamaan niille remmissä kävelyn saloja. Vieressä kuva nelikosta lähdössä kävelylenkille, josta ei tullut jymymenestys. Mutta harjoitus tehnee mestarin tässäkin asiassa... Myös ruokakupin saadakseen herrojen on istuttava alas. Se ei aina suju ihan heti, varsinkin vilkas Olle ehtii suorittaa värikkään pomppusarjan ennen kun malttaa lyödä kankun maahan. Olle on kaikin tavoin pyylevää veljeään nopeampi ja temperamenttisempi. Mukavanoloinen noutajanalku!

Siiri & Gösta ja Santeri & Olle remmilenkille lähdössä


  24.02.2008

Pennut täyttävät tänään 8 vkoa ja Olga- äiti huomenna 3-vuotta. Vain kolme poikaa on kotona, Gösta, Olle ja Pannaton, joka lähtee uuteen kotiin alkuviikosta. Olemme käyneet pentujen kanssa lähimetsässä kävelyllä, jotta oppivat seuraamaan ihmistä. Hyvin ovat perässä tulleet

Miten uskomattoman helpolta näin pieni lauma tuntuukaan! Ne eivät enää juokse sutena Olgan perässä sisällä, vaan elämä tuntuu kotonakin lähes normaalilta. Kasvattajakin taitaa jäädä lopulta henkiin tämän urakan jäljiltä!=)

Kukka pulassa! Pennut 8 vkoa hoitotädin kimpussa.


18.02.2008

Niin se aika rientää! Pennut ovat 7-viikkoisia ja alkavat lähteä keskiviikosta lähtien kohti uusia koteja. Huomenna on edessä sirutus ja eläinlääkärintarkastus Tiinan osaavissa käsissä. Pennut ovat saaneet ulkoilla päivittäin useita kertoja. Aamupakkasetkaan eivät tunnu niitä häiritsevän, kiirettä sisälle ei ole. Hauska seurata niiden takaa-ajoleikkejä ja muuta painimista. Innokkaina pennut myös seuraavat, kun korjaan niiden kikkareita pihalta. Ja voitte arvata, että niitä riittää!;) 


16.02.2008

Pennut täyttävät huomenna 7 vkoa. Niistä on tullut mainioita pikku-kiharoita! Eilen tilkitsimme aidanrakoja, sillä kunnon kiharoiden tapaan pennut työntyivät joukolla aidan alta naapurin puolelle seikkailemaan. Vauhti pihalla on kova, kaikkein hurjin riehuja on äiti Olga ja hyvänä kakkosena Kukka. Niistä pentujen leikittäminen on huippuhauskaa. Sisällä meno on myös melkoista. Samuli joutuu välillä heittäytymään sohvalle turvaan piraija-lauman kynsistä. Mutta yllättävän hyvin pikkumies pentujen kanssa pärjää!

Pennut ovat myös oppineet koiramaisia tapoja. Oikein huvittaa, kun keittiössä on välillä monta pientä kerjäläistä istumassa rivissä ja kysymässä, että joko on ruoka-aika. Vaikka juuri olisi syöty!= )Pillillä luoksetulo toimii jo hyvin ja tänä viikonloppuna näytän niille varista ja lokkia.

Ruskea-poika, 6,5 vkoa Kuva: Maija Päivärinta


10.02.2008

Pennut ovat tänään 6 vkoa vanhoja. Ulkona ne painelevat jo aikamoista vauhtia. Viime yönä koirahuoneeseen oli tehty vain yksi kasa ja aamulla koko joukko ryntäsi ulos tarpeilleen. Äkkiä nuo oppivat, että omaa pesää ei liata! Olgan isän, hurmaavan Oskun, omistajat kävivät eilen pentuja katsomassa. Iso-isän piirteitä löytyi muutamasta pojasta, vaikka väri onkin musta!;) Mielenkiintoista huomata, että pennunkatsojat havaitsevat näinkin pienissä pennuissa aika samoja luonne-eroja kuin mitä itse olen nähnyt.

Lila-poika 6 vkoa, eli meidän "Gösta"!


 08.02.2007

Pennut ovat ottaneet yliotteen talon vanhasta muorista eli Ilonasta. Ne kieppuvat sen ympärillä, vetävät jopa hännästä ja viisveisaavat muorin ärhentelystä. Olenkin nyt kääntänyt asetelman keittiössä päälaelleen - Ilona on aitauksessa ja piraijat ulkopuolella!=) Kukka sen sijaan osaa pitää naperot nuhteessa, se leikkii niiden kanssa, mutta kummasti porukka pysyy aisoissa. Kukassa on selvästi luontaista auktoriteettia, jota pikkukiharat eivät kyseenalaista. Hieno hoitotäti!

Olen alkanut nyt ehdollistaa pentuja pillin ääneen ruokailujen yhteydessä. Äkkiä tuntuvat pääsevän hommasta jyvälle.

Pannaton eli "Pantse" päiväunilla sohvalla


06.02.2008

Hunni-lauman vauhti kasvaa eksponentiaalisesti. Onneksi on ollut niin lauhaa, että ne voi välillä menon yltyessä liian rajuksi laittaa terassille riehumaan. Olen tehnyt edelleen fasaanin- ja sorsansiivellä pieniä testejä ja hienosti suurin osa jo noutaa ne! Osa palauttaa suoraviivaisesti siivet minulle, osa vähän mutkien kautta. Ja päivittäin tilanne saattaa vaihdella.  Temperamentissa alkaa näkyä eroja, kiva seurata, miten kehitys jatkuu! Muutama on selvästi isänsä kaltainen - hännät vispaavat ja vaikuttavat miellyttämishaluisilta tapauksilta. Osa on perinteisemmällä kiharaisella tyylillä asioihin suhtautuvia. 

Silkki-tyttö, 5vkoa.  kuva: Riitta Heinonen


03.02.2008

Pentuset ovat eilen ulkoilleet lyhyitä hetkiä puolisenkymmentä kertaa. Tarpeet tehdään aika hienosti pihalle, jos meillä vain riittää puhtia kantaa herännyt seurue heti ulos. Olga järjesti aamulla "yllätyksen" pentuhuoneeseen aamupalaa vieneelle emännälle. Se oli päättänyt lasten olevan ruuan tarpeessa yöaikaan ja oksentanut ruokaa lattialle. Eihän siinä mitään, mutta kun Olga syö valitettavasti vielä pentujen jätökset niin oksennettu ruoka sisälsi sitten "sitä itseään". Yök! 

Sininen poika, ikää vajaat 5 vkoa.


01.02.2008

Viikko on vierähtänyt nopsasti ainakin allekirjoittaneella. Pentujen hoitamisessa on puuhaa. Onneksi olen saanut apua, kun Olga on vihdoin päästänyt myös Kukan mukaan hoitohommiin. Vieressä kuva hoito-tädistä ja kiharalapsista! Olen näyttänyt pennuille uudelleen fasaaninsiipeä ja pienen leikityksen jälkeen ne ovat jokainen napanneet sen suuhun. Seuraavaksi sitten sorsansiipi. Pennut ovat valtavan innokkaita kantamaan leluja, tärkeänä viipottavat lelu suussa pesää kohti. Ja joskus se tuodaan ihmisellekin. Hienoja pieniä noutajanalkuja! 

Kukka-täti pennunhoitopuuhissa


 29.01.2008

Näytin tänään pennuille fasaaninsiipeä ensimmäistä kertaa yksitellen jokaiselle. Kaikki nuuhkivat sitä kiinnostuneina, muutama polvet täristen, useimmat aika neutraalissa mielentilassa. Muutama käänsi siiven ympäri kuonolla, suurin osa paineli sen tarkastettuaan ihmisen luo seurustelemaan, mutta yksi pentu nappasi siiven suuhun ja toi sen minulle - vaaleanpunainen tyttö! Toistan kierroksen jonkin ajan kuluttua sorsan siivellä.

Pentujen nimivalikoima on päätetty. Tytöt ovat Vallisneria, Vesililja ja Vesipisara. Pojat taas Vettenvaltias, Vetehinen, Vesipeto, Vesihiisi, Vesiputous, Vesinouto, Vesikiitäjä, Vesisota ja Vedenharmaa (pikkuveljeni "lempipissi" lapsuudesta!)

Aamiaisella 29.1.2008


  27.01.2008

Pentulaatikko on purettu ja pennut ovat siirtyneet keittiöön pentuaitaukseen. Tänään ne muuttavat pentuhuoneeseen, öiksi ja työ/koulupäivän ajaksi. Kehitys viime päivinä on ollut huimaa. Tappelunnujakat yltyvät välillä niin äänekkäiksi, että Olga menee paikalle poliisiksi! Kuva aamupainista vieressä. Olga on selvästi vähentänyt imetystä, eikä imeminen enää tunnu naperoillekaan olevan se tärkein asia - juokseminen ja nahistelu on vähintään yhtä kivaa. Osa kantaa jo pieniä leluja taitavasti, Lila-poika on tässä kunnostautunut eniten, ja purukengän järsimistäkin on opeteltu. 

Pentupainia, pennut 4 vkoa


 21.01.2008

Kiinteää ruokaa on nyt syöty jokunen päivä. Hyvin maistuu, mutta sotku on melkoinen! Osa syö jo kupista aika taitavasti, osa syö mieluummin kädestä. Olemme nostelleet säännöllisesti virkeitä pentuja leikkimään pentulaatikon ulkopuolelle. Huomio on kiinnittynyt sinisen pojan "äijäilyyn", se on varsinainen pikkuterrieri. Vieressä kuva sinisestä, joka nukahti lattialle tutkimusretkensä päätteeksi.

Sininen poika nukahti seikkailun päätteeksi. Söpö, eikö?


 18.01.2008

Pentujen ruokavalioon tuli eilen muutosta kun ne pääsivät maistamaan jauhelihamössöä. Ateria oli sotkuisa jymymenestys! Aamulla nautittiin jauhelihapallot mieheen/naiseen ja iltapäivällä ne saivat ensimmäisen satsin pentumuonaa ryyditettynä jauhelihalla. Osa ymmärsi syömisen nopeammin kuin toiset, mutta kaikki saivat osansa, jollei muuten, niin kädestä tarjottuna. Olga-äiti kärkkyi kokoajan tapahtumaa ja olisi mielellään osallistunut syöminkeihin...=)

Pennut ovat myös päässeet jo vähän enemmän seikkailemaan laatikon ulkopuolelle. Tutkimusretket ulottuvat mm. kirjoituspöydän alle ja yritystä karata työhuoneesta myös esiintyy. Ilona ja Kukka suorastaan hinkuvat päästä hoitamaan pieniä, mutta Olga on vielä sitä mieltä, että aika ei ole kypsä!

Keltainen poika ja vaaleanpunainen tyttö, ikää 2 vkoa.


  15.01.2008

Veimme hereillä olevia pentuja vähän tutustumiskäynnille naapurihuoneeseen, eli kylään Santerille. Mukavasti kaikki ryhtyivät tepastelemaan matolla, mutta aika äkkiä tuli äitiä ikävä! Kuvissa keltainen ja vaaleanvihreä poika ihmettelemässä maailmaa pentulaatikon ulkopuolella. Huvittaa oikein tuo keltaisen kuva - varsinainen pikku-Olga!

Olga on onnistunut kehittämään itselleen kunnon ripulin. Liekö 12 penskan jätösten syöminen vetänyt pakin sekaisin. Hankalaa vain, kun isoa pesuetta imettävä narttu saa moisen kurataudin, sillä sitä on vaikea laittaa ihan paastollekaan, kun pennuille pitää riittää maitoa.

Vaaleanvihreä-poika ihmettelee maailman menoa! 

Keltainen-poika varovaisena Santerin huoneessa. 


  13.01.2008

Pennut täyttävät tänään 2 viikkoa. Useat painavat jo yli kilon. Melkein kaikkien silmät alkavat olla sirrillään. Ehkäpä ne näkevätkin jo jotakin, ainakin ne pyrkivät kovasti myös pentulaatikossa istuvan ihmisen syliin. Ja porukkaahan siellä riittää...;) Kävelyharjoitukset aamuisen imetyksen jälkeen olivat hauskaa katsottavaa! Pennut tepastelivat ympäri laatikkoa, joku taitavammin, joku vähän heikommalla tyylillä. Hopea, oranssi ja punainen ovat tällä hetkellä pentueen "valentinkonoset" kävelyrintamalla - jaksavat pisimpään ja tyyli on puhtain!=) Vieressä kuva hopean kävelyretkestä. Veli-poika ruskea on jo simahtanut. 

Hopea-poika kävelee. Ikää 2 vkoa


 10.01.2008

Pennut ovat ryhtyneet ihan oikeasti kävelemään. Lila poika ja punainen tyttö menivät jo varsin mallikkaasti pentulaatikon päästä päähän ilman mahan maakosketuksia!=) Olgalle lasten virkistyminen ei ole ihan ongelmatonta. Pennut hyökkäävät imemään sellaisella ryminällä, että emon rauhoittuminen kyljelleen ei aina ole aivan helppoa. Leikkasin niiltä eilen kynnet, jotta eivät raavi äiti-paran kylkiä ihan vereslihalle.

Painot nousevat hienosti. Tässä tilanne tänään, kun elinvuorokausi 12 on menossa:

Tytöt: punainen 673g, vaaleanpunainen 635g, silkki 727g

Pojat: oranssi 853g, vaaleanvihreä 726g, sininen 808g, hopea 760g, vihreä 815g, lila 876g, pannaton 868g, ruskea 667g ja keltainen 874g.


08.01.2008

Pennuilla on tänään ikää 10 vrk. Ne ovat kaikki tuplanneet syntymäpainonsa ja liikkuvat yhä ketterämmin. Osa tapailee jo jonkinlaista kävelyä. Korvat ovat alkaneet kääntyä kaikilla "oikeinpäin" eli ne eivät enää ole pystyt kumikorvat. Silmät ovat vielä kiinni, mutta eivätköhän ne loppuviikosta avaudu. Punnintasessiot onnistuvat enää silloin, kun pennut ovat hyvin unisia. Muuten tullaan punnituskorista alas että heilahtaa! 

Vihreää poikaa unettaa! Ikää 10 vrk


05.01.2007 

Pikku-noutajat kehittyvät ihan silmissä. Ne löytävät emon jo aika nopeasti, jos harhautuvat laatikon toiselle puolelle. Ne jaksavat myös selvästi imeä aikaisempaa enemmän kerralla, sillä unet ovat pidempiä ja syömissessiot ja piipitykset yhä lyhyempiä. Ihanaa sinänsä, talossa on paljon hiljaisempaa kuin ensimmäisinä vuorokausina!

Olga viihtyy laatikossa pentujen kanssa tiiviisti, käväisee vain takapihalla tarpeillaan ja heti takaisin lastenhoitoon! Punnitustuokioita se seuraa silmä kovana ja huolehtii, että jokainen pikkukihara palautetaan sen huomaan välittömästi.


03.01.2007

Olgan hoitohommat sujuvat yhä mallikkaammin. Se on selvästi rentoutunut ja tottunut äitiyteen ja tuntuu silmin nähden nauttivat tilanteesta. Pentujen painot ovat lähteneet nyt nousuun isoin harppauksin. Tuntuu hullulta ajatella, että näistä pienistä, mustista "marsuista" kasvaa Koivuportaan Erkin toissakeväisellä taipparikurssilla käyttämiä sanoja lainaten, "noutamisen ammattilaisia"!=)

Pentujen nimiä mietimme kuumeisesti. Niistä tulee äidin nimen "Waterproof" viitoittamana V-alkuinen Vesiteema-pentue. 


 

01.01.2008

Olgan toinen päivä äitinä on meneillään. Hommat sujuvat yhä paremmin ja enimmän aikaa pentulaatikossa on hiljaista. Osa porukasta imee pontevasti ja osa nukkuu kasassa. Välillä käydään toki taistelua mieleisimmistä imemispaikoista, mutta jokainen tuntuu pontevasti yrittämällä saavan oman vuoronsa. Painot ovat lähteneet nousuun jokaisella, ja pennut ovat selvästi pyöristyneet. Maitoa tuntuu siis riittävän. Mustat turkit kiiltävät hienosti. Mainio joukkio!=) 

Vaaleanpunainen tyttö ja äidin tassu.


 31.12.2007

Ensimmäinen yö takana ja koko jengi mukana kuvioissa. Olga hoitaa pentuja hyvin, tosin kiistaa maitopaikoista esiintyy ajoittain, ja silloin volyymit nousevat! Pennut ovat saaneet omat nauhat kaulaansa tunnistamisen mahdollistamiseksi.

He ovat:

Tytöt: punainen, vaaleanpunainen ja silkki

Pojat: keltainen, sininen, vihreä, vaaleanvihreä, oranssi, hopea, ruskea, lila ja nauhaton.

Syntymäpainot olivat 426g ja 270g välillä. Synnytys kesti nelisen tuntia, 11 ensimmäistä tulivat kolmessa tunnissa, joten kätilöllä piti kiirettä!=) Kaikki pennut olivat heti alussa elinvoimaisia ja virkeitä. Punnitukset teemme päivittäin kaksi kertaa, että voidaan varmistaa jokaisen saavat maitoa riittävästi. Ja on lasten tehtävä pitää huolta tästä asiasta!

Ilona ja Kukka ovat ottaneet tulijat vastaan kovin eri tavoin; Ilonan pää on täysin pyörällä ja Kukka on vain pari kertaa vaivautunut nousemaan sohvalta vinkunan kuullessaan...=)

Pennut taistelevat maitopaikoista!


 Ylös