Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Päivitykset 2014

28.9.2014

Voitolla ja Sarilla on takanaan tuloksekas viikko: viime sunnuntaina Vesilahden kokeesta tuli Mika Lappalaisen tuomaroimana kolmas VOI1-tulos ja piirimestaruus. Samalla Sarilla oli ohjelmassa uintireissu! Jo paljon aikaisemmin sovittu käytännön metsästyskoe oli tällä viikolla, ja perjantai-iltana sain puhelun tuoreelta käyttövalion omistajalta ja ohjaajalta. Paljon onnea Sari, Pertti ja muu Lammin lauma. Voitto on nyt FI KVA Kukkasen Vettenvaltias. Se on Suomen kautta aikain kolmas käyttövalio, joten ei näitä turhaan tiheään rotuumme tule. Suorituksen takana on paljon töitä, useita takaiskuja, sitkeyttä ja lopulta suurta kumppanuutta koiran kanssa. Upea suoritus, joka on kunniaksi koko tälle ihanalle rodullemme. Kyllä kiharakin osaa, muuallakin kun kotona! :)

FI KVA Kukkasen Vettenvaltias SM-nomessa 2014

15.8.2014

Kesä on jo pitkällä ja mahtava Kiharoiden maailmanseminaarikin takana. Olihan hieno viikko, paljon hauskaa seuraa, kansainvälistä meninkiä, monipuolista ohjelmaa ja tietenkin paljon ihania koiria :) Minun kolmikkoni osallistui näyttelyyn, Helga taippareihin ja kaikki kolme myös epäviralliseen WT-kokeeseen. Näyttelyssä Gösta esiintyi oikein nätisti ja sai EH:n. Tytöillä meni sitten tosi hienosti, Helga JUN2 SA ja Olga VET2 SA. Kiitos Milan taitavasta esittämisestä!

Mulle leirin kohokohta oli kuitenkin maanantai, kun pikku-Helga suoritti taipparit tappohelteessä hyväksytysti! Siitä tuli samalla pieni julkkis, kun pääsimme Turun Sanomiin ja paikallisuutisiin :)

Tiistaina WT-kokeessa oli startissa peräti 37 kiharaa! Koirani pelasivat mukavasti, Gösta sijoittui alokasluokassa sijalle 3/27, tuloksella ALO2. Helga yllätti osaamalla paljon asioita, joita en tiennyt sen osaavan, sijoitus 8/27 ja ALO3 :) Kaikkein ihanin oli kuitenkin vanha Muhveli Olga, joka teki ylemmässä luokassa hienoa työtä. Viimeinen rasti meni flopiksi, mutta sjoitus silti 2/9 tuloksella AVO2.

 

 

"Kukkaset" toukokuussa 2014

9.6.2014

Pitkästä, siis liian pitkästä aikaa! Olen niin vetelä, että en ole saanut opeteltua kotisivujeni uusia ominaisuuksia ja päivittäminen on vain jäänyt. Niinpä Voiton upea kauden avaus on jäänyt tänne lisäämättä. Kukkasen Vettenvaltias aloitti NOME-kautensa täysosumalla 25.5.2014. Veli-Erkki Haatajan tuomaroimassa kokeessa pamahti toinen VOI1 :) Niin paljon onnea Sari ja Voitto.

Helga Heiskanen on jo 10 kk vanha ja kasvanut Olgaa hieman korkeammaksi. Neiti on tällä hetkellä yhtä raajaa, siis runkoa odotellessa :) Turkki on sulkasadon jälkeen kasvamassa takaisin. Treenirintamalla olen nyt hiljalleen lähtenyt liikkeelle siten, että ne taipparit päästäisiin kokeilemaan tänä kesänä, jos ei ennen, niin viimeistään kiharoiden maailmanseminaarissa. Päätin jopa, että ilmoitan kaikki koirani seminaarinäyttelyyn. Olgaa kyllä pitäisi laihduttaa, mutta se lienee mission impossible...

 

2.2.2014

Vihdoin alkaa näyttää keväältä! Ulkona paistaa aurinko ja hanget hohtavat:) Helga-neiti täyttää huomenna puoli vuotta ja kasvaa kovaa vauhtia. Ihan Olgan kokoinen se ei vielä ole, ehkä noin 58cm korkea tällä hetkellä. Eilen kävimme sen kanssa moikkaamassa Maijaa ja Kiva 3/4 siskoa Hyvinkäällä. Jestas miten ne jaksoivat painia ja juosta:) Illalla kotona oli aika väsynyt kiharatyttö.

Treenejä emme ole juuri tehneet, vain muutaman noudon takapihalla. Olen yrittänyt huolehtia siitä, että treenit onnistuvat. No, ovat olleet niin helppoja, että ei ongelmaa:) Helga on saanut viettää leppoisaa lapsuutta koirapuistossa leikkien, lenkkeillen ja perhe-elämään osallistuen. Keväällä sitten nähdään, että saanko sen ruotuun tai taipparikuntoon kuten tarkoitus on!

Olga, Helga ja Gösta tammikuussa 2014

1.1.2014

Hyvää Uutta vuotta 2014!  Vaikka Nurmijärvellä maa on lumeton pääsimme jouluna nauttimaan Torniossa lumisesta maisemasta ja "oikeasta" talvesta. Vähän jännitti, miten Helga jaksaa pitkän ajomatkan Volvon perässä, mutta hyvinhän se meni. Vasta Rytikarin kohdalla, siis vasta melkein Kemissä, nuori neiti tuli pois perästä takapenkille sillä asenteella, että eikö jo riittäisi:)
Torniossa Helga nautti kinoksista täysin siemauksin. Jäälle en uskaltanut koirien kanssa mennä, Torniojoki oli keskeltä aivan sula, joten en ottanut riskiä sen asian suhteen. Rämmimme sitten hangissa pelloilla ja lenkkeilimme pyöräteillä.
Helga on kasvanut hyvää tahtia, tänään (lähes 5kk vanhana) sillä oli painoa 23,5kg ja korkeutta noin 55cm. Aikalailla menee Olgan tahdissa, hieman korkeampi siitä kyllä saattaa tulla. Yhden kerran olen tehnyt pellolla sille pari noutoa ja ne sujuivat hyvin. Hakualuetta pitäisi jossain vaiheessa myös ryhtyä harjoittelemaan, nyt Helga on hakenut vain yhden damin kerrallaan. Minulla vain on kroonisesti talvella tosi alhainen motivaatio treenata koiria, kun ei koskaan näe mitään. Mutta kevät tuo tähän asiaan parannusta:)

Jouluinen lenkki Torniossa vuoden pimeimpänä päivänä 2013